Redu inflamaţia din corp prin intermediul dietei

1 redu inflamatia din corp prin intermediul dietei jpg jpeg

O dietă cu proprietăţi antiinflamatorii poate fi de mare ajutor persoanelor care suferă de inflamaţie cronică. Dacă de exemplu, ai artrită reumatoidă, modificările pe care le faci în privinţa alimentelor consumate te vor ajuta să controlezi mai bine durerea, să răspunzi mai bine la tratament şi să ai o calitate a vieţii mult mai bună.

În plus, o dietă antiinflamatorie este sănătoasă, deci merită să o urmezi şi în situaţia în care nu ai probleme ci dar cu scop preventiv, sau ca parte a unui stil de viaţă sănătos.

Fructe şi legume. Alege cele mai variate fructe şi legume şi integrează-le în dieta ta. Cercetătorii au demonstrat că vitamina K, prezentă în legumele cu fruze verzi, precum spanacul şi varza Kale reduc inflmaţia din corp, la fel cum se întâmplă şi în cazul consumului de varză şi brocoli. Ţine minte şi că fructele intens colorate precum cireşele, zmeura, coacăzele, conţin pigmenţi cre au în egală măsură şi rol antiinflamator în corp.

Cereale integrale. Fulgii de ovăz, orezul brun pâine integrală de grâu şi alte boabe nerafinate sunt bogate ăn fibre care ajută digestia şi eliminarea toxinelor, contibuind în acest fel la prevenirea proceselor inflamatorii din corp.

Nucile. Conţin conţin fibre, ceea ce ajută la detoxifierea organismului, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul rău, crescându-l pe cel bun pentru organism prin aportul de Omega 3. Consumă doar o ceaşcă de nuci pe zi, este suficient pentru a-ţi ajuta organismul în lupta cu inflamaţia.

Peşte. Consumă peşte de cel puţin două ori pe săptămână. Somon, ton, şi sardine toate au o multime de acizi graşi Omega-3, care lupta cu inflamaţia.

Ierburi şi condimente. Ierburile şi condimentele adaugă antioxidanţi care luptă cu inflamaţia în fiecare poţie de mâncare. Curcuminul, din curry şi usturoiul sunt celebre pentru faptul că reduc inflamaţia din organism şi pentru efectul lor antioxidant puternic.