Poţi ghici animalul ascuns? Această iluzie optică poatea crea confuzie

,,Nimic nu este ce pare a fi’’, spune o veche zicală. Acesta este și cazul imaginii de mai jos, în centrul căreia se poate vedea o umbră. Ceea ce pare a fi o umbră este, de fapt, un animal ascuns. Poate fi dificil să spui ce fel de animal se ascunde în imagine, mai ales pentru că iluziile optice acționează la nivel vizual și ne influențează modul de percepție al realității, scrie bolnews.com. Astfel, putem fi ușor păcăliți și derutați de aparențe. Totuși, poți să afli ce animal se ascunde în această iluzie optică?

image

Dacă ai aflat care este animalul ascuns

Crezi că ai reușit să deslușești despre ce animal este vorba în această iluzie optică? Mai gândește-te odată și analizează bine toate variantele, fiindcă este posibil să fi greșit. Dacă ești, însă, sigur că ai aflat răspunsul corect, uită-te la finalul acestui articol să vezi dacă ai aflat, într-adevăr, soluția corectă. Din cauza ambiguității lor, iluziile optice ne pot deruta ușor. Totodată, acestea ne îndeamnă să acordăm o atenție sporită detaliilor și îmbunătățesc simțul de observație și concentrarea.

Dacă nu știi despre ce animal e vorba

Poate fi dificil să observi ce animal este în imaginea de mai sus. Totuși, nu te descuraja și încearcă să observi detaliile umbrei, să vezi întâi unde sunt urechile, picioarele și cum este corpul animalului.

Soluție: Animalul din imagine este un cangur.

image

De Anca-Teodora Popa

Sursă: bolnews.com