Vrei o imunitate puternică? Iată ce trebuie să mănânci!

2 jpg jpeg

Umple-ţi frigiderul cu 4 alimente care îţi întăresc sistemul imunitar şi care îl ajută să lupte împotriva răcelilor şi gripelor. Primul pe lista cu care trebuie să te duci la cumpărături este peştele.

Peştele gras, cum este somonul, tonul şi păstrăvul, are carnea bogată în seleniu şi acizi graşi omega-3 (grăsimile bune care reduc inflamaţiile şi protejează plămânii, prin creşterea activităţii celulelor albe din sânge, care au rolul de a „mânca“ bacteriile).

Dar şi prazul, şi usturoiul conţin antioxidanţi (quercetină, alicină şi antociani), care au efecte antiinflamatorii şi luptă împotriva infecţiilor şi bacteriilor.

Un consum regulat de ciuperci stimulează şi întăreşte sistemul imunitar prin creşterea producţiei şi activităţii celulelor albe din sânge.

Este de preferat iaurtul probiotic, pentru că are în conţinutul său bacterii „prietenoase“, care ajută digestia şi ţine sub control populaţia de agenţi patogeni din tractul gastro-intestinal.