Virtu┼úile ne┼čtiute ale ghimbirului

1 2 jpg jpeg

Dac─â ai f─âcut efort fizic intens ┼či s-a instalat febra muscular─â, po┼úi atenua disconfortul consum├ónd zilnic pu┼úin ghimbir proasp─ât. Astfel, speciali┼čtii americani au demonstrat c─â durerile musculare sunt semnificativ atenuate ├«n cazul persoanelor care iau zilnic, dup─â progamul de sport, c├óte dou─â grame de praf de ghimbir. ├Änfrumuse┼úeaz─â pielea

Substan┼úele con┼úinute de ghimbirul stimuleaz─â circula┼úia s├óngelui, ajut─â la combaterea obosealii, ┼či au o ac┼úiune revigorant─â ┼či antioxidant─â, contribuind la regenerarea pielii. ├Än plus, planta este de ajutor ┼či dac─â vrei s─â scapi de kilogramele ├«n plus, deoarece stimuleaz─â metabolismul. Po┼úi folosi ghimbirul sub form─â de ceai (se taie r─âd─âcina de ghimbir ├«n f├ó┼čii, se adaug─â 250 ml de ap─â clocotit─â ┼či se las─â la infuzat timp de 10 minute), de praf sau de tinctur─â ori ├«n buc─ât─ârie, la condimentarea m├ónc─ârurilor. De asemenea, siropul de ghimbir (se fierb rizomi de ghimbir ├«ntr-un sirop de zah─âr) are propriet─â┼úi afrodisiace.

Ultimele cercet─âri au demonstrat c─â ghimbirul ajut─â la reducerea nivelului de colesterol, fiind un remediu benefic persoanelor care sufer─â de boli de inim─â. De asemenea, preparatele cu ghimbir sunt indicate pentru atenuarea durerilor cauzate artrita reumatoid─â, planta fiind recunoscut─â ┼či pentru propriet─â┼úile ei de atenuare a simpromelor de r─âceal─â, de grip─â ┼či de astm.

Consumat cu regularitate, ghimbirul contribuie la prevenirea cancerului. De altfel, un studiu recent arată că pudra de ghimbir ajută la distrugerea celulelor canceroase în cazul femeilor diagnosticate cu cancer ovarian. În plus, cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Rochester din SUA au constatat că persoanele care fac chimioterapie resimt mai puţin efectele adverse ale tratamentului dacă iau zilnic câte o jumătate de linguriţă de ghimbir.

Potrivit speciali┼čtilor, ghimbirul reduce ┼či previne senza┼úia de grea┼ú─â ┼či ame┼úeala ap─ârute atunci c├ónd mergi cu ma┼čina, cu avionul sau cu vaporul, ├«n cazul ├«n care suferi de r─âu de transport. Cea mai indicat─â ├«n aceast─â situa┼úie este tinctura de ghimbir. Astfel, se iau c├óte 10 pic─âturi de tinctur─â la o can─â cu ap─â, de trei-patru ori pe zi. Po┼úi lua ┼či capsule cu ghimbir de dou─â-trei ori pe zi, primul comprimat fiind bine s─â ├«l administrezi o jum─âtate de or─â ├«nainte de a pleca la drum. ├Än plus, po┼úi bea ┼či b─âuturi r─âcoritoare ce con┼úin aceast─â plant─â sau po┼úi mesteca o bucat─â de ghimbir proasp─ât.