VIDEO Ridichile, remediu pentru problemele bilei

1 2 jpg jpeg

Sora mai mic─â a verzei, broccoli ┼či a verzei de Bruxelles, ridichea se g─âse┼čte sub mai multe forme. Este o legum─â care cre┼čte peste tot ├«n lume ┼či este consumat─â zilnic pentru gustul s─âu dulceag, dar u┼čor iute.

Potrivit speciali┼čtilor ├«n nutri┼úie, leguma este bogat─â ├«n acid folic, potasiu, acid ascorbic, vitamina C, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, antioxidan┼úi puternici, caroten, proteine, nicin─â, riboflavin─â, fier ┼či mangan. O po┼úi m├ónca ca atare sau g─âtit─â, at├ót partea c─ârnoas─â c├ót ┼či frunzele, florile sau semin┼úele.

Bune ┼či pentru sc─âderea ├«n greutate

Ridichile sunt ideale ├«n regimurile de sl─âbit. ┼×i asta datorit─â aportului lor de fibre. Astfel te ve sim┼úi s─âtul pentru mai mult timp. Sunt s─ârace ├«n calorii ┼či con┼úin mult─â ap─â, fapt care ajut─â la prevenirea deshidrat─ârii.

Se cunosc efectele ridichilor de a calma febra ┼či de a trata problemele sistemului respirator, cum sunt r─âcelile, infec┼úiile, astmul, bron┼čita. Protejeaz─â ficatul ┼či bila, ajut─â la tratarea durerilor de cap, la ├«nt─ârirea sistemului imunitar ┼či la cre┼čterea nivelului de energie a organismului.

Multe probleme, o singură soluţie

Sucul de ridichi (ro┼čii ┼či negre) are efect diuretic-depurativ ┼či de detoxificare a organismului, astfel c─â ajut─â la eliminarea calculilor biliari ┼či a celor renali.

Po┼úi consuma 30-40 de ml diminea┼úa, pe stomacul gol, timp de o lun─â de zile. ├Än cazuri mai serioase, cum sunt litiaza biliar─â sau colica biliar─â se poate cre┼čte cantitatea p├ón─â la 200 de ml de suc proasp─ât. Acela┼či suc poate fi de ajutor ┼či ├«n tratarea bolilor de inim─â, cum este hipertensiunea.

Frunzele de ridichi au efect benefic în cazul afecţiunilor pulmonare, sughiţului, indigestiilor, diareei sau durerilor faringo-laringiene.