VIDEO Ridichile, remediu pentru problemele bilei
Sora mai mică a verzei, broccoli şi a verzei de Bruxelles, ridichea se găseşte sub mai multe forme. Este o legumă care creşte peste tot în lume şi este consumată zilnic pentru gustul său dulceag, dar uşor iute.
Potrivit specialiştilor în nutriţie, leguma este bogată în acid folic, potasiu, acid ascorbic, vitamina C, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, antioxidanţi puternici, caroten, proteine, nicină, riboflavină, fier şi mangan. O poţi mânca ca atare sau gătită, atât partea cărnoasă cât şi frunzele, florile sau seminţele.
Bune şi pentru scăderea în greutate
Ridichile sunt ideale în regimurile de slăbit. Şi asta datorită aportului lor de fibre. Astfel te ve simţi sătul pentru mai mult timp. Sunt sărace în calorii şi conţin multă apă, fapt care ajută la prevenirea deshidratării.
Se cunosc efectele ridichilor de a calma febra şi de a trata problemele sistemului respirator, cum sunt răcelile, infecţiile, astmul, bronşita. Protejează ficatul şi bila, ajută la tratarea durerilor de cap, la întărirea sistemului imunitar şi la creşterea nivelului de energie a organismului.
Multe probleme, o singură soluţie
Sucul de ridichi (roşii şi negre) are efect diuretic-depurativ şi de detoxificare a organismului, astfel că ajută la eliminarea calculilor biliari şi a celor renali.
Poţi consuma 30-40 de ml dimineaţa, pe stomacul gol, timp de o lună de zile. În cazuri mai serioase, cum sunt litiaza biliară sau colica biliară se poate creşte cantitatea până la 200 de ml de suc proaspăt. Acelaşi suc poate fi de ajutor şi în tratarea bolilor de inimă, cum este hipertensiunea.
Frunzele de ridichi au efect benefic în cazul afecţiunilor pulmonare, sughiţului, indigestiilor, diareei sau durerilor faringo-laringiene.