VIDEO Mierea, minunea din bucătărie

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au apreciat dintotdeauna beneficiile mierii. Printre multele intervenţii benefice asupra corpului nostru, se pot menţiona şi proprietăţile antimicrobiene şi antifungice ale acesteia.

Mierea înmoaie zona afectată, făcând astfel pielea mai elastică şi suplă. Ajută în estomparea ridurilor şi petelor, iar pielea nu mai este uscată. Pentru o piele proaspătă şi catifelată, aplică peste noapte, pe faţă, creme cu extract de miere.

Puternic detoxifiant

Sistemul tău imunitar se poate îmbunătăţi dacă vei consuma în mod regulat miere amestecată cu puţină apă caldă. Ea conţine multe vitamine, minerale şi enzime cunoscute ca fiind un scut puternic împotriva bacteriilor.

Dacă vrei să slăbeşti, bea în fiecare dimineaţă un pahar de apă caldă cu miere şi lămâie, care este detoxifiantul ideal. Făcând acest lucru în fiecare zi, îţi vei curăţa ficatul, iar toxinele şi grăsimele „rele“ din organism sunt eliminate mult mai uşor.

Citeşte şi:

3 motive să mănânci miere

Mierea tratează durerile de gât

Înlocuiţi zahărul cu mierea de albine

Energizant, în loc de cafea

Mierea are şi proprietăţi antiseptice care ajută la tratarea indigestiei prin eliminarea acidităţii din stomac. Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au scos în evidenţă faptul că mierea este de ajutor în cazul refluxului gastric.

Mierea are şi zaharuri naturale care furnizează o sursă sănătoasă de calorii şi de energie pentru organismul tău. Aşa că, data viitoare când te vei simţi obosit sau lipsit de vlagă, ia o linguriţă de miere, în loc să bei o cafea.

În combinaţie cu scorţişoara, mierea revitalizează arterele şi reduce colesterolul din sânge cu până la 10%.