VIDEO De ce e bine să bei apă pe stomacul gol

1 2 jpg jpeg

Pentru japonezi, este unul din cele mai sănătoase obiceiuri. Dacă au văzut că un pahar de apă băut dimineaţa imediat după trezire înseamnă sănătate şi un tonus mai bun, au făcut din aceasta un obicei la care nu mai vor să renunţe.

Beneficiile unui obicei sănătos

Să bei apă dimineaţa, pe stomacul gol, poate fi un uriaş beneficiu pentru sănătatea ta, spun specialiştii în domeniu. Uneori, tindem să complicăm lucrurile atunci când vine vorba despre sănătatea noastră.

Câţiva paşi simpli însă, cum este băutul apei pe stomacul gol, ne pot schimba uşor atitudinea şi implicit starea sănătăţii. Un pahar de apă băut imediat după trezire nu numai că îţi curăţă stomacul, dar contribuie la reducerea riscului de a te îmbolnăvi de diverse afecţiuni.

Mai întâi, acţionează asupra colonului, pe care îl curăţă şi îmbunătăţeşte şansele stomacului de a absorbi nutrienţii. Un sistem digestiv care funcţionează mai bine se îngrijeşte automat de multe alte lucruri.

Totodată, acel pahar de apă poate reprezenta unul din secretele aflate în spatele unui ten strălucitor, atâta timp cât apa ajută la eliminarea toxinele din sânge. Dacă bei apă, ajuţi de asemenea, la stimularea producţiei unor noi celule în sânge şi muşchi, dar vei pierde uşor din kilogramele în plus.

Citeşte şi:

Cât de mult ajută apa în procesul de slăbire

Reţii apa în corp? Hidratează-te mai bine!

Exerciţiile pe stomacul gol sunt mai eficiente

Nu bea apă în timpul mesei

E bine de ştiut că nu e bine să mănânci cam o jumătate de oră, cel puţin, după ce ai băut apă. Evită să bei apă în timpul mesei, iar după ce mănânci nu bea apă sau alt lichid timp de jumătate de oră.

Dacă bei apă în timpul mesei, rişti ca uleiurile din mâncare să se solidifice şi să se îngreuneze astfel procesul de digestie. Iar alimentele se vor dizolva în apă, astfel că vor fi absorbite mult mai repede şi se vor transforma în grăsimi, ceea ce va duce la creşterea în greutate.