VIDEO: Consumul de bere, benefic pentru sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Datorită ingredientelor sale naturale, berea poate fi integrată cu succes într-un regim de viaţă echilibrat având chiar efecte benefice asupra sănătăţii.

Diabetul de tip II

Un consum moderat de bere, combinat cu o dietă bazată pe alimente precum peştele, fructele, legumele şi uleiul de măsline, poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II. Acest efect este datorat în principal vitaminelor, acidului folic, fierului şi calciului care se regăsesc în bere.

Afecţiunile cardiace

Consumul de bere în cantităţi moderate poate ajuta la scăderea riscului de apariţie a infacrtului, dar şi a altor afecţiuni ale inimii. Studiile recente au arătat că la persoanele care au consumat moderat bere s-au observat îmbunătăţiri la niveul sângelui, factor ce este asociat cu un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiace.

Pietrele la riniichi

Introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariţie a pietrelor la rinichi cu până la 40%. Performanţa obţinută de bere nu a fost egalată de nicio altă băutură, fie ea alcoolică sau nonalcoolică, incluzând laptele, sucurile de fructe şi ceaiul.

Boala Parkinson

Consumul moderat şi regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson. O posibilă explicație a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariției bolii Parkinson ține de ingredientele sale naturale.

Maladia Parkinson este o boală neurologică progresivă, care implică diminuarea numarului de neuroni, iar berea conține o cantitate mare de purină, substanţă care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism.