VIDEO: Alimentele care alungă oboseala

2 jpg jpeg

Fulgii de ovăz

Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, te sfătuim să consumi un bol de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi în caz de dietă. În plus, pot completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.

Iaurtul

Dacă seara înainte de culcare paharul de lapte este cel care ajută la instalarea somnului, pe parcursul zilei iaurtul este cel care oferă organsmului energie. Simplu sau cu fructe, la micul dejun sau ca gustare între mese, iaurtul conţine calciu şi proteine ce ajută la întărirea sistemului imunitar.

Bananele, merele şi citricele

Cu un conţinut ridicat de vitamine şi antioxidanţi, fructele sunt alegerea potrivită când vine vorba de o ,,doză” de energie. În special pentru faptul că pot fi păstrate uşor pentru perioade scurte de timp. Bananele, merele şi citricele poate reprezenta varianta ideală de desert energizant.

Nucile, alunele şi seminţele

Aceste snackuri conţin proteine, necesare pentru ca organismul să producă în mod natural energie. În plus, pot păstra senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi aduc organismului acizi graşi esenţiali, fibre şi antioxidanţi.

Ardeiul gras şi humusul

Unele legume sunt de fapt o veritabilă sursă de energie. Datorită conţinutului bogat în carbohidraţi, fibre şi vitamine, ardeiul gras aduce nutrienţii necesari dietei zilnice. Iar humusul oferă proteinele necesare pentru a te menţine plin de energie.

Dulciurile

Datorită conţinutului ridicat de zahăr, dulciurile dau energie, însă nu pentru un timp îndelungat. După ce sunt asimilate în organism, starea de moleşeală poate reveni. De aceea dulciurile sunt indicate pentru a obţine energie într-un timp cât mai scurt.

Alungă starea de oboseală şi: - hidratarea optimă a organismului - odihna eficientă - dietă sănătoasă - apa termală (pulverizează şi te vei simţi mai revigorat) - ceaiul verde etc.