VIDEO Ai probleme cu ochii? Include în alimentaţie ananasul!

1 2 jpg jpeg

Pe lângă minerale şi vitamine, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi. El este sărac în calorii şi ,,luptă" cu diverse afecţiuni, cum este şi inflamaţia, indigestia sau osteoporoza.

Toate efectele benefice ale fructului se datorează însă unor enzime şi vitamine pe care acesta le conţine. Una dintre ele este bromelaina, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Singurul mod în care poţi beneficia de această enzimă este să consumi ananas proaspăt.

Luptă cu cancerul

Studiile din ultimii ani au arătat că ananasul conţine compuşi anticancerigeni. Astfel, o ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului. Mai mult, substanţele ajută şi la vindecarea celulelor deteriorate.

Conţine mangan

Dintre minerale, manganul este recunoscut pentru proprietăţile sale de întărire a oasele şi ţesuturilor conjunctive. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan.

Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor o doză de 1,9 miligrame. Cei care au depăşit vârsta 50 de ani, pentru că au oasele mai fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Citeşte şi:

Ai probleme cu tensiunea? Mănâncă ananas!

Ananasul scade tensiunea

Sursă importantă de cupru

Datorită conţinutului bogat în cupru, ananasul ajută la prevenirea formării cheaguruilor de sânge şi a bolilor osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor.

Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproape 151 miligrame de cupru, peste o cincime din doza zilnică.

Bun pentru ochi

Ananasul conţine betacaroten şi reduce astfel riscul afecţiunilor oculare cu până la 35%. Consumul frecvent de ananas mai poate preveni şi apariţia degenerescenţei maculare, afecţiune care reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile.