Varza te ajută să menţii sănătatea sistemului osos
1. Îmbunătăţeşte digestia
Deficienţa de fibre este una dintre cauzele principale ale multor afecţiuni, precum constipaţia, ulcerul stomacal, durerile de cap, indigestia, îmbătrânirea prematură sau pierderea apetitului. Datorită conţinutului ridicat de fibre, varza ajută corpul să reţină apă, menţinând astfel volumul alimentelor aflate în stomac şi îmbunătăţind digestia.
2. Protejează vederea
Varza este o sursă bună de beta-caroten, cea roşie având un conţinut de 10 ori mai mare decât cea verde. Beta-carotenul joaca un rol extrem de important în organism, deoarece odată ajunsă în corp se transformă în vitamina A. Totodată, proprietăţile antioxidante ale vitaminei A îmbunătăţesc vederea, în special pe timpul nopţii şi protejează ţesutul ocular împotriva radicalilor liberi.
3. Stimulează activitatea cerebrală
Datorită iodului, vitaminei K şi a antocianinelor, varza ajută atât la buna funcţionare a activităţii cerebrale şi a sistemului nervos, cât şi la menţinerea sănătăţii sistemului endocrin.
4. Menţine sănătatea sistemului osos
Asemenea celorlalte legume crucifere, consumul de varză sporeşte cantitatea de calciu, magneziu şi potasiu din organism. Aceste trei minerale esenţiale oferă protecţie oaselor împotriva degradării osoase, precum osteoporoza .
6. Previne îmbătrânirea prematură
Din cauza mediului poluat în care trăim, plin de toxine, pielea este expusă radicalilor liberi. Aceasta începe să îşi piardă elasticitatea, ducând la apariţia prematură a ridurilor. Datorită vitaminelor C şi A pe care le conţine, varza ajută la îmbunătăţirea circulaţiei scalpului şi la regenerarea foliculilor de păr.