Uleiul de măsline nu este perfect

1 2 jpg jpeg

Laptele la cutie e plin de chimicale

FALS. Laptele nu necesită conservanţi pentru a se păstra nealterat, indiferent de recipient. Trebuie doar să fie sigilat, pentru a nu intra în contact cu aerul şi pentru a-şi păstra proprietăţile.

Laptele este încălzit la 135 de grade Celsius, răcit rapid, pasteurizat şi ambalat laolată cu proprietăţile sale nutritive, fără conservanţi suplimentari.

Uleiul de măsline, mai puţine calorii

FALS. E un ulei cu multe proprietăţi, folosit mai mult la salate, pentru că este mai uşor acceptat de către organism, dar nu are nici o legătură cu numărul de calorii.

Nu este bine să recongelăm carnea

DAR NICI INTERZIS. Important este felul în care facem acest lucru. Temperatura camerei în care lăsăm carnea la decongelat nu trebuie să fie foarte ridicată, pentru că acest lucru ar favoriza dezvoltarea unor bacterii responsabile cu intoxicaţia alimentară.

Legumele, mai bune proaspete, decât congelate

FALS. Multe legume congelate sunt la fel de hrănitoare, sau chiar mai mult decât cele proaspete.

Legumele congelate trec printr-un atent proces de selecţie care previne pierderea substanţelor nutritive şi nu le micşorează numărul de vitamine şi minerale. Proaspete sau congelate, mâncaţi-le pe cele colorate.

Produsele degresate au mai puţine calorii

DEPINDE. Produsele degresate ajută persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, dar, de multe ori, acestea au mai multe calorii decât varianta originală a produsului, pentru că producătorii adaugă zahăr pentru a îmbunătăţi gustul.