Uleiul de in, cea mai bogat─â surs─â de acizi gra┼či

2 jpg jpeg

Este foarte important pentru fiecare persoan─â s─â aib─â un nivel echilibrat de acizi gra┼či, deoarece ace┼čtia contribuie la buna func┼úionare a organismului.

Protejeaz─â inima

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că uleiul de in contribuie la scăderea nivelului de colesterol total din sânge, diminuând cantitatea de colesterol rău.

De asemenea, consumul de ulei din semin┼úe de in s-a dovedit a fi benefic ├«n reducerea riscului dezvolt─ârii bolilor cardiovasculare ├«ntr-o varietate de moduri. Spre exemplu, compu┼čii care se g─âsesc ├«n compozi┼úia uleiului de reduc inflama┼úiile ┼či riscul apari┼úiei aritmiei, sus┼úin├ónd s─ân─âtatea vaselor de s├ónge ┼či a arterelor. De asemenea, uleiul de in reduce tensiunea arterial─â, fiind de un real folos persoanelor care sufer─â de hipertensiune.

Amelioreaz─â simptomele de ochi uscat

Mai mult, cercetările arată că un consum de 1-2 grame de seminţe de in pe zi poate ameliora simptomele de ochi uscat la persoanele cu sindrom Sjogren, o afecţiune a sistemului imun ce afectează întreg organismul.

Nu ├«n ultimul r├ónd, cercet─âtorii afirm─â c─â uleiul de in are un rol important ┼či ├«n prevenirea cancerului la s├ón, inhib├ónd dezvoltarea celulelor canceroase.

Uleiul din semin┼úe de in este disponibil sub form─â de lichid sau capsule gelationase. ├Äntrucat sunt u┼čor deteriorate de c─âldur─â, lumin─â ┼či oxigen, produsele pe baz─â de semin┼úe de in trebuie p─âstrate la loc r─âcoros ├«n recipiente ce se ├«nchid ermetic.

Aten┼úie! ├Änainte de a urma o cur─â cu ulei din semin┼úe de in se recomand─â consultul unui medic de specialitate, mai ales dac─â suferi de diferite afec┼úiuni. Semin┼úele de in pot ├«ncetini gradul de absorb┼úie a medicamentelor administrate pe cale oral─â sau a altor elemente nutritive, dac─â sunt folosite ├«n acela┼či timp.