Uite ce n-ar trebui să combini în farfurie

1 2 jpg jpeg

Carne cu cartofi

Deşi friptura cu cartofi prăjiţi se numără printre mâncărurile preferate ale multora dintre noi, regulile de nutriţie recomandă să nu combini proteinele (carne, peşte, ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri).

Rezultatele acestei asocieri sunt scăderea imunităţii organismului şi acumularea kilogramelor în plus.

Pâine cu salată de roşii

Roşiile, dar şi fructele acide, precum portocalele, grepfrutul sau lâmâile, nu trebuie mâncate la aceeaşi masă cu carbohidraţii.

Această combinaţie face ca enzimele care ar trebui să descompună carbohidraţii să fie distruse de mediul acid. Fructele şi legumele acide, precum şi sucul de fructe trebuie consumate între mese pentru că produc fermentaţie în stomac.

Cartofi copţi cu unt

Nu este bine să combini grăsimi saturate cu amidon, iar în această categorie se încadrează piureul, pâinea cu unt, macaroanele cu brânză, pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt ori smântână.

Dacă faci acest lucru, activitatea pancreasului scade şi, implicit, şi secreţia de insulină, crescând riscul apariţiei diabetului zaharat.