Tu ştii ce şi când să mănânci?

2 jpg jpeg

Într-un studiu efectuat recent se arată că pentru fiecare oră care trece de la micul dejun, valoarea nutriţională a mâncării scade cu câte 1,7%, iar cina este cu 15,9% mai puţin sănătoasă decât micul dejun.

Aşadar, "cea mai important masă a zilei este micu dejun şi oricine care ia această masă are garantată o zi cu o dietă mai sănătoasă. ", afirmă cercetătorii.

Studiul precizează că cei care servesc micul dejun sunt cu 12,3% mai sănătoşi decât oamenii care sar peste această masă.

57% dintre cei intervievaţi au declarat că “mănâncă orice”, în timp ce doar 15,9% acordă o mare atenţie asupra alimentaţiei de zi cu zi.

De asemenea, studiul relevă că vegetarienii şi veganii sunt cu 22,4% mai sănătoşi decât oamenii care se hrănesc în alte moduri.

Specialiştii afirmă că cea mai bună soluţie pentru a fi sigur că mănânci sănătos este să găteşti acasă şi să respecţi cât de cât programul alimentar, pentru a evita apariţia dereglărilor metabolice.

Cercetarea a avut loc pe un eşantion de 7,68 milioane de oameni din peste 50 de ţări.