Trucuri pentru scăderea colesterolului

1 2 jpg jpeg

Persoanele care au nivelul colesterolului “rău” (LDL) mărit trebuie să evite grăsimile saturate de origine animală, precum brânzeturi, mezeluri. De asemena, pentru reducerea colesterolului, nutriţioniştii recomandă consumul de margarină de bună calitate în locul untului. Atenţie, însă, nu toate margarinele sunt de calitate. Cea pentru care optezi trebuie să conţină grăsimi saturate în proporţie de maximum 17%.

Foloseşte ulei de origine vegetală

Pentru gătit, foloseşte ulei de origine vegetală, precum cel de măsline, soia sau rapiţă. Pe de altă parte, evită uleiul de palmier, care deşi este de origine vegetală, conţine acizi graşi saturaţi în proporţie de 50%, spre deosebire de celelate uleiuri care conţin între 5 şi 15%.

Consumă peşte

Dacă nu prea ai timp pentru gătit, atunci este bine să îţi faci provizii cu conserve cu ton, macrou, anşoa şi sardine, deoarece aceşti peşti conţin grăsimi bune, mai ales acizi graşi Omega 3, benefici pentru aparatul cardiovascular.

Mănâncă produse lactate degresate

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi rele, motiv pentru care nutriţioniştii recomandă consumul de lactate semidegresate sau chiar degresate. În ceea ce priveşte iaurturile, cele greceşti sunt foarte grase, fiind recomandate iaurturile cu 0% grăsimi. Ideal ar fi ca grăsimile saturate să nu depăşească 2%.

Plimbare pentru o bună digestie

Plimbările sau exerciţiile de rezistenţă sunt la fel de importante ca regimul alimentar pentru scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, mişcarea este benefică pentru prevenirea creşterii în greutate, a diabetului, a maladiilor cardiovasculare etc. Aşadar, este recomandată efectuarea unor exerciţii fizice de intensitate moderată, zilnic, timp de cel puţin 15 minute.