Trucuri de viaţă lungă ale oamenilor din Himalaya

1 2 jpg jpeg

Dacă ţinem cont de faptul că aceste persoane trăiesc înconjurate de munţi şi nu de zgârie-nori sau nori de poluare, ei bine, una dintre piesele de puzzle tocmai a fost descoperită.

Există, de asemenea, mai multe produse naturale pe care oamenii din această regiune le folosesc zilnic, cu rezultate excelente. Secretul lor stă, bineînţeles, în rutina şi obiceiurile zilnice. Iată câteva dintre ele!

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: rodia

Rodia are numeroase beneficii pentru sănătate, dar mai ales pentru inimă. Studiile recente au demonstrat că rodiile conţin anumite substanţe naturale care au grijă de sănătatea inimii. De exemplu, sucul de rodie conţine de trei ori mai mulţi oxidanţi decât ceaiul verde.

Astfel, o singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulţi, fructul fiind bogat în acid folic, vitaminele C şi E.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: fructele de goji

Fructele de goji sunt principalele ,,responsabile'' pentru speranţa de viaţă crescută a tibetanilor, care trăiesc, în medie, cu 20 de ani mai mult decât majoritatea occidentalilor.

Aceste fructe miraculoase sunt bogate în fier, vitamina C şi conţin cea mai mare concentraţie de antioxidanţi dintre toate alimentele disponibile.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: uleiul esenţial de santal

Având o aromă iute şi extrem de penetrantă, arborele de santal este folosit de secole pentru a reduce stresul, elimina anxietatea şi vindeca depresia.

Uleiul de santal sau pasta din lemn de santal (obţinută din amestecul apei cu pudra de santal) are efecte calmante asupra corpului şi minţii. Aroma sa calmează nervii, elimină stresul şi ajută mintea să se relaxeze.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: cardamom

Dacă suferiţi în mod regulat de dureri de stomac, balonare, flatulenţă sau dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi digestia, nu ezitaţi să consumaţi acest condiment miraculos - cardamomul.

Această plantă este nelipsită din bucătăria orientală şi are mai multe proprietăţi: stimulează pofta de mâncare, protejează stomacul, elimină colicile şi diarea, reduce flatulenţa, previne respiraţia urât mirositoare, stimulează şi revigorează mintea, previne cancerul de colon, fiind şi un puternic analgezic.

Folosiţi o linguriţă din această plantă pentru a vă condimenta ceaiul negru cu lapte sau cafeaua.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: cătină

Fructele de cătină reprezintă una dintre cele mai recente descoperiri ale medicinei moderne împotriva efectelor îmbătrânirii. Originare din Nepal, fructele de cătină stimulează reînnoirea celulară a pielii şi o protejează împotriva razelor ultraviolete.

Mai mult, cătina conţine celule de vindecare antioxidante şi Omega-7, un agent de întinerire a pielii extrem de important. Uleiul de cătină este, de asemenea, foarte util în prevenirea şi reducerea vergeturilor.