Trucuri de viaţă lungă ale oamenilor din Himalaya

1 2 jpg jpeg

Dac─â ┼úinem cont de faptul c─â aceste persoane tr─âiesc ├«nconjurate de mun┼úi ┼či nu de zg├órie-nori sau nori de poluare, ei bine, una dintre piesele de puzzle tocmai a fost descoperit─â.

Exist─â, de asemenea, mai multe produse naturale pe care oamenii din aceast─â regiune le folosesc zilnic, cu rezultate excelente. Secretul lor st─â, bine├«n┼úeles, ├«n rutina ┼či obiceiurile zilnice. Iat─â c├óteva dintre ele!

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: rodia

Rodia are numeroase beneficii pentru sănătate, dar mai ales pentru inimă. Studiile recente au demonstrat că rodiile conţin anumite substanţe naturale care au grijă de sănătatea inimii. De exemplu, sucul de rodie conţine de trei ori mai mulţi oxidanţi decât ceaiul verde.

Astfel, o singur─â rodie pe zi asigur─â 40% din doza zilnic─â recomandat─â de vitamina C pentru adul┼úi, fructul fiind bogat ├«n acid folic, vitaminele C ┼či E.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: fructele de goji

Fructele de goji sunt principalele ,,responsabile'' pentru speranţa de viaţă crescută a tibetanilor, care trăiesc, în medie, cu 20 de ani mai mult decât majoritatea occidentalilor.

Aceste fructe miraculoase sunt bogate ├«n fier, vitamina C ┼či con┼úin cea mai mare concentra┼úie de antioxidan┼úi dintre toate alimentele disponibile.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: uleiul esenţial de santal

Av├ónd o arom─â iute ┼či extrem de penetrant─â, arborele de santal este folosit de secole pentru a reduce stresul, elimina anxietatea ┼či vindeca depresia.

Uleiul de santal sau pasta din lemn de santal (ob┼úinut─â din amestecul apei cu pudra de santal) are efecte calmante asupra corpului ┼či min┼úii. Aroma sa calmeaz─â nervii, elimin─â stresul ┼či ajut─â mintea s─â se relaxeze.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: cardamom

Dacă suferiţi în mod regulat de dureri de stomac, balonare, flatulenţă sau dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi digestia, nu ezitaţi să consumaţi acest condiment miraculos - cardamomul.

Aceast─â plant─â este nelipsit─â din buc─ât─âria oriental─â ┼či are mai multe propriet─â┼úi: stimuleaz─â pofta de m├óncare, protejeaz─â stomacul, elimin─â colicile ┼či diarea, reduce flatulen┼úa, previne respira┼úia ur├ót mirositoare, stimuleaz─â ┼či revigoreaz─â mintea, previne cancerul de colon, fiind ┼či un puternic analgezic.

Folosiţi o linguriţă din această plantă pentru a vă condimenta ceaiul negru cu lapte sau cafeaua.

Secrete împotriva îmbătrânirii din zona Himalayei: cătină

Fructele de c─âtin─â reprezint─â una dintre cele mai recente descoperiri ale medicinei moderne ├«mpotriva efectelor ├«mb─âtr├ónirii. Originare din Nepal, fructele de c─âtin─â stimuleaz─â re├«nnoirea celular─â a pielii ┼či o protejeaz─â ├«mpotriva razelor ultraviolete.

Mai mult, c─âtina con┼úine celule de vindecare antioxidante ┼či Omega-7, un agent de ├«ntinerire a pielii extrem de important. Uleiul de c─âtin─â este, de asemenea, foarte util ├«n prevenirea ┼či reducerea vergeturilor.