Trei reţete pentru prânz

Pentru masa de prânz se pot utiliza glucide rapide (miere, zahăr brun) şi semirapide, pentru a se evita destocarea proteinelor şi pentru a compensa oboseala organelor solicitate în timpul zilei.
Puteţi completa echilibrul nutriţional cu alimente bogate în proteine animale, cu un conţinut scăzut de lipide: carne de pasăre (pui, curcan, prepeliţă), alimente ce conţin proteine vegetale şi glucide complexe (linte, fasole, mazăre, fasole teci, morcov, vinete, broccoli, varză), o băutură nealcoolică (apă minerală naturală, ceai verde sau negru, cafea). Iată trei exemple de meniuri pentru masa de prânz: Exemplul 1
* 200g carne de pasăre înăbuşită, grilată
* 200g legume la grătar (vinete, dovlecei, ardei) sau morcovi, broccoli la abur
* apă minerală naturală, ceai verde, cafea neagră la filtru
* 150g spaghete din grâu dur şi quinoa asezonate cu sos de ulei de măsline extravirgin cu peperoncino şi tomate, presărate cu parmezan
* budincă de orez basmati cu brânză de capră
* apă minerală naturală, cafea neagră espresso
* salată de andive asezonată cu sos de ulei de măsline extravirgin şi cu suc de lămâie sau oţet balsamic
* 200g tofu (brânză de soia) asezonată cu sos de soia
* apă minerală naturală cu suc de lămâie, ceai verde























