Trei motive să mănânci brânză

1 2 jpg jpeg

Reduce colesterolul. Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate.

Totodat─â, br├ónza proasp─ât─â de vaci sau br├ónza de capr─â sunt indicate persoanelor care doresc s─â sl─âbeasc─â deoarece sunt foarte s─â┼úioase ┼či con┼úin mai pu┼úine calorii dec├ót alte sortimente de br├ónz─â.

Scade stresul.Br├ónza de capr─â este o surs─â natural─â de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorit─â vitaminei B12, br├ónza de capr─â este recomandat─â ├«n st─ârile de stres, anxietate ┼či ne ajut─â s─â ne concentr─âm mai u┼čor.

Av├ónd un con┼úinut mic de gr─âsimi, br├ónza de capr─â poate fi consumat─â ┼či de persoanele care sufer─â de afec┼úiuni renale, afec┼úiuni ale colecistului, ateroscleroz─â sau obezitate.

Bun─â ├«mpotriva gastritei. Persoanelor care sufer─â de ulcer sau de gastrit─â le este recomandat consumul de br├ónz─â proasp─ât─â. Dar, aten┼úie! Trebuie evitate br├ónzeturile s─ârate pentru c─â acestea agraveaz─â starea de aciditate. Sunt recomandate br├ónza dulce de vaci, ca┼čul nes─ârat ┼či urda.