Top 5 alimente cu care alungi răceala

1 2 jpg jpeg

1. Sardine Peştele gras este bogat în acizi graşi Omega-3, reduce riscul de boli cardiace şi inflamatoare. Din sardine îţi iei o cantitate mai mare de acizi graşi decât din alte tipuri de peşte (somon, păstrăv). În plus, îţi cresc capacitatea corpului de a combate agenţii patogeni. 2. Ardei gras Când răceşti, primele alimente la care apelezi sunt cele bogate în vitamina C. Nu doar citricele te pot ajuta, ci şi ardeii graşi. Ştiai că 100 g de ardei gras îţi aduc 100 mg de vitamina C? Asta înseamnă o cantitate de două ori mai mare decât aceea pe care o poţi procura dintr-o portocală. Ardeii galbeni şi roşii au chiar mai mult, mai exact 150 mg de vitamina C la suta de grame. Printre alte surse bune de vitamina C se numără pătrunjelul, broccoli, conopida, coriandru, rozmarin, busuioc. 3. Ciuperci Îţi aduc un plus de vitamine din complexul B, antioxidanţi, proteine vegetale. Ciupercile au efect antiviral, iar consumul frecvent de ciuperci, mai ales în perioada Postului Crăciunului, stimulează corpul să producă mai multe celule care combat infecţiile. Anumite studii au arătat că un nivel redus de seleniu este asociată cu creşterea riscului de a suferi de boli respiratorii în sezonul rece. Ciupercile medicinale mai ales conţine substanţe nutritive care susţin imunitatea. Le poţi adăuga la omlete sau în salate.

Cunoscutul remediu în caz de răceală sau gripă, supa cu carne de pasăre, a fost testată de specialişti. Potrivit unui studiu realizat la Centrul Medical al Universităţii din Nebraska, SUA, atât legumele (ceapa, ţelina, morcovii, păstârnac), cât şi carnea de pui au proprietăţi antiinflamatoare. De aceea, acest preparat poate reduce simptomele răcelii şi gripei şi grăbeşte vindecarea infecţiile de la nivelul tractului respirator.

Fie că îl adaugi în furscurile sau turta dulce de Crăciun, fie la o friptură de vită, ghimbirul condimentează şi te protejează de bolile de sezon. Când eşti răcit sau la dietă, 2-3 infuzii de ghimbir pe zi îţi vin în ajutor. Adaugă puţină miere sau zeamă de lămâie pentru a-ţi elibera căile nazale, pentru a scăpa de senzaţia de greaţă şi pentru o digestie mai bună.