Top 4 fructe pe care să le consumi zilnic

2 jpg jpeg

Cu toate acestea, micronutrienţii din anumite tipuri de fructe pot ajuta la prevenirea acestor boli, susţin studii recente.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Harvard au constatat, în cadrul unui studiu în care au fost monitorizaţi 124.000 de indivizi timp de 24 de ani, că aceia care consumau în mod regulat flavonoizi - adică fructe bogate în antioxidanţi, au luat cel mai puţin în greutate sau chiar au reuşit să slăbească.

Un lucru este cert! Oamenii de ştiinţă au descoperit că o alimentaţie bogată în fructe de toate tipurile este asociată cu un risc diminuat de a lua în greutate, acest lucru fiind valabil pentru consumul de fructe întregi şi nu stoarse pentru suc.

Iată câteva motive convingătoare pentru a consuma fructe bogate în flanonoie în fiecare zi, dar şi care sunt acestea!

Mere

În mod suprinzător, pe poziţia a doua în rândul fructelor preferate de americani se numără merele (bananele se află în topul preferinţelor), acestea fiind şi cele mai bune şi indicate fructe pentru slăbit.

Se pare că flavonoidele din compoziţia merelor inhibă enzimele care descompun zaharurile simple, ceea ce înseamnă că, în loc să stochezi zahăr sub formă de grăsimi, îl elimini din corp prin urină. În plus, pectina din mere - o formă de fibră, stimulează circulaţia sângelui şi împiedică depunerea grăsismilor pe artere, în combinaţie flavonoidele.

Pere

La fel ca merele, perele conţin o cantitate considerabilă de pectină, precum şi grupe importante de flavonoide, care împiedică creşterea în greutate şi diabetul de tip 2.

Afine

Nuanţa de albastru negricios a afinelor se datorează concentraţiei ridicate de flavonoizi numiţi antociani, adică un puternic antioxidant care ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă şi inflamaţiilor.

De asemenea, trebuie să ştii că afinele congelate au cea mai mare concentraţie de antociani, urmate îndeaproape de afinele proaspete, în timp ce afinele uscate au aproximativ jumătate din numărul de flavonoizi.

Căpşuni

Căpşunile conţin o mare varietate de antioxidanţi. Consumul regulat de căpşuni ajută la diminuarea inflamaţiilor şi a nivelului de zahăr din sânge, după o masă copioasă, plină de carbohidraţi.