Ţii laptele pe uşa frigiderului? Iată de ce să nu o mai faci!

image

Multe persoane obişnuiesc să ţină pe uşa frigiderului produse precum sticlele de lapte sau sucul de portocale. În cazul laptelui nu se recomandă acest loc, deşi forma în care este ambalat este potrivită pe uşa frigiderului.

Chiar şi în frigider, alimentele este bine să fie păstrate în anumite locuri, iar acest lucru are legătură cu tempertaturile la care este indicat să fie conservate produsele pe care le consumăm.

Unde trebuie depozitat laptele?

Theresa Keane, specialist în siguranța alimentelor, a declarat pentru Metro.co.uk cum ar trebui depozitate corect alimentele în frigider. Specialista atrage atenţia că multe persoane fac această greșeală foarte comună punând sticle sau cutiile cu lapte pe ușa frigiderului, între suc, sticlă de apă și ketchup. Totuşi, aceasta nu este o idee bună, potrivit expertului. Astfel, laptele ar trebui depozitat pe rafturile frigiderului, în cel mai rece loc, pentru că acest produs trebuie ţinut mereu la o temperatură între 0 şi 5°C. Când este scos din frigider, recipientul de lapte ar trebui să fie suficient de rece la atingere astfel încât să nu fie prea confotabil să fie ţinut în mână.

Vezi şi: Neurolog: Iată de ce nu ar trebui să adaugi niciodată lapte în cafea!

Importanța ordonării alimentelor în frigider

În general, pentru o mai bună conservare a alimentelor depozitate în frigider, sfatul este simplu, dar important: trebuie să se evite orice contaminare încrucișată. Prin urmare, nu amestecăm alimentele crude și preparatele gătite, gata de consumat. „Alimentele crude, cum ar fi carnea și peștele crud, trebuie păstrate în partea de jos a frigiderului, în recipiente acoperite, pentru a evita contaminarea încrucișată și scurgerea sângelui”, sfătuiește Theresa Keane.

„Legumele crude, care ar putea avea încă pământ pe ele trebuie spălate, uscate și depozitate într-un recipient acoperit, întotdeauna deasupra cărnii și peștelui crud”, declară specialista.

Expertul recomandă, de asemenea, plasarea alimentelor vrac în recipiente cu capac, ceea ce prelungește perioada de valabilitate a acestora.

Ce se poate depozita pe uşa frigiderului?

Uşa frigiderului este locul cu temperaturi mai mari decât în alte zone. De aceea, aici este potrivit să fie păstrate muştarul, ketchup-ul, maioneza, sucurile de fructe, sticle cu apă, dulceaţa.