Te supără artrita? Mănâncă vinete!

1 2 jpg jpeg

Bolile articulare sunt printre cele mai dureroase şi greu de tratat, iar cremele şi tratamentele au efecte doar de scurtă durată, astfel că cea mai bună modalitate de a-ţi menţine sănătatea vine tot din natură.

Printre leacurile bunicii se pare că la rang de cinste se află o legumă destul de populară şi anume vânăta, care nu doar că poate calma durerile cauzate de artrită, însă poate vindeca această afecţiune.

Având în vedere că această legumă poate acţiona atât pe interiorul organismului o dată cu ingerarea ei cât şi la exterior cu ajutorul cataplasmelor şi tincturilor pe bază de vânătă.

Ce este artrita?

Artrita este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni caracteristic ei fiind o inflamaţie a unei articulaţii sau mai multe simultan. Se descrie adesea ca fiind o eroziune, o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei articulaţii ce începe să se uzeze. Adesea apare odată cu înaintarea în vârstă, mai ales după o lovitură sau la sportivi.

În urma acestui proces, osul de dedesubt începe să se îngroaşe şi ulterior să se deformeze împiedicând o flexibilitate normala în cadrul articulaţiei respective.

Află cât de des este indicat să consumi vinete AICI

Vinetele nu se ţin la frigider

2 jpg jpeg

În cazul în care nu ştiai vinetele nu se depozitează niciodată la frigider şi nu consumă în starea lor crudă. Şi asta datorită unei substanţe conţinute, pe numele ei solanină, un glicoalcoid destul de otrăvitor pentru organismul uman ce poate declanşa probleme gastro intestinale.

Se pare că vinetele sunt fructe, fiind înrudite chiar cu fructele goji.

Un studiu realizat în anul 1993 şi publicat în Jurnalul de Medicina din New England a demonstrat faptul că vinetele conţin cea mai mare concentraţie de nicotină dintre toate legumele, fără a provoaca dependenţă.

Cantitatea de nicotină dintr-o singură ţigară se regăseşte în aproximativ 15 kilograme de vinete, deci eşti în afara oricărui pericol.

Cum se prepară remediul

Poţi să mănânci vinete ori de câte ori simţi nevoia, însă încearcă să eviţi combinaţia cu multă maioneză.

Pentru a face o licoare pentru uzul intern trebuie să ai la dispoziţie o vânătă de mărime medie, pe care o speli, apoi o tai bucăţele. Pune-o la fiert într-un litru de apă şi, după ce a ajuns la punctul de fierbere, opreşte focul şi las-o să ajungă la temperatura camerei.

Când s-a răcit, strecoar-o şi opreşte 200 ml. Păstrează restul la frigider. Trebuie bei 250 ml dimineaţa, pe stomacul gol şi aceeaşi cantitate înainte de masă. Partea pe care ai oprit-o trebuie s-o amesteci cu 50 ml de ulei de măsline şi să ungi zonele dureroase.