Te doare gâtul? Bea suc de MORCOVI

1 2 jpg jpeg

Amigdalita este o afec┼úiune ce apare cu predilec┼úie toamna ┼či se manifest─â prin inflamarea g├ótului, ├«nso┼úit─â de durere, provocat─â de o infec┼úie sau inflama┼úie a amigdalelor palatine, febr─â, respira┼úie ur├ót mirositoare, nas ├«nfundat ┼či r─âceal─â, secre┼úie nazal─â, ganglioni umfla┼úi, amigdale ro┼čii, dificult─â┼úi la ├«nghi┼úire , dureri de cap, dureri abdominale.

Inflamarea se produce prin pătrunderea pe cale aeriană a unor bacterii precum streptococ beta-hemolitic grup A, virusuri, paraziţi, fungi. Iată cum vă puteţi trata:

* alimentaţie bogată în coacăze, zmeură, fragi, afine, smochine, ţelină, varză, lămâi, portocale, gutui, ceapă, praz, usturoi

* dietă bogată în lichide, vitamine

* 100 de ml de suc de morcov zilnic

* suc de l─âm├ói, suc de gutui, o gargar─â de 3-4 ori pe zi, suc sau decoct, cu care se face gargar─â; decoctul se prepar─â din coji proaspete de gutui, o lingur─â de coji m─ârun┼úite la 250 ml de ap─â; se fierbe 10 minute ┼či cu acest decoct r─âcit se face gargar─â timp de 5 minute

* g─âlbenele, o infuzie din 3 linguri de flori la 300 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 5-7 minute, se consum─â 2-3 c─âni pe zi

* pătlagină sub formă de tinctură. Se poate obţine din 5 g de frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi

* salcie sub formă de decoct: 4 linguri de coajă la 200 ml de apă care fierbe; se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi sau se face gargară de 3 ori pe zi, cu câte o cană.