Sunt alimentele organice mai s─ân─âtoase?

1 2 jpg jpeg

Pe l├óng─â un regim de via┼ú─â s─ân─âtos, medicii ne recomand─â consumul alimentelor ┼či produselor organice. Care sunt avantajele pe care le ofer─â?

Alimentele naturale sunt din ce ├«n ce mai c─âutate pe pia┼ú─â, de┼či cunt mai scumpe. Ce sunt, de fapt, alimentele organice? Sunt cele ob┼úinute din materii prime cultivate ├«n soluri netratate cu ├«ngr─â┼č─âminte chimice, pesticide, la care nu s-a folosit ingineria genetic─â, conservarea prin iradiere ┼či alimente care con┼úin minimum 70% ingrediente organice. Cu alte cuvinte, legume, fructe, zacusc─â ┼či dulce┼úuri preparate ca pe vremea bunicilor.

Mai bune, dar mai scumpe

Produsele organice sunt mult mai s─ân─âtoase, dar sunt mai scumpe dec├ót produsele obi┼čnuite uneori cu p├ón─â la 50%. Alimentele organice au mai multe vitamine, minerale, enzime ┼či fitoelemete. Nu au, ├«n schimb, toate chimicalele cu care au fost tratate celelalte ┼či care r─âm├ón ├«n coaj─â oric├ót le-ai sp─âla, hormonii cu care sunt ÔÇ×├«ndopateÔÇŁ animalele crescute for┼úat.

Cum să mănânci produse organice mai ieftin

Planteaz─â mirodenii. ├«n ghivece Cump─âr─â legume ┼či fructe de la ┼ú─âranii care mai fac agricultur─â ├«n stil clasic. Prepar─â acas─â suc de ro┼čii, compot, gemuri ┼či dulce┼úuri, piureurile din fructe pentru copii ├«n loc s─â le cumperi gata f─âcute.