Sucurile de legume vă scapă de astenie

1 2 jpg jpeg

Sucul de roşii

Este indicat pentru proprietăţile sale de detoxifiere a organismului. Are un conţinut ridicat de pectină, substanţă care are proprietatea de a absorbi toxinele intestinale. Este bogat în săruri minerale, în special calciu şi fier şi ajută în cazurile de astenie şi anemie. În plus, uşurează digestia.

Sucul de ceapă

Conţine vitamine, săruri minerale, este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfecţios, antisclerotic, antireumatismal. Se utilizează în astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afecţiuni respiratorii. Se poate combina cu puţin suc de ţelină sau de morcovi, sau cu câteva picături de lămâie.

Sucul de varză

Este cunoscut prin efectul său de stimulare şi de normalizare a digestiei, dar şi prin acţiunea sa anticancerigenă. Sucul de varză mai conţine iod şi vitamina C, fiind util în constipaţii şi erupţii ale pielii. Dacă îl consumaţi în cantităţi mari poate produce balonare.