Sucul de roşii vă scapă de migrene

Evitaţi alimentele ce pot constitui un sensibilizator alergic (ciocolată, brânzeturi fermentate, bere, vin roşu).
Se recomandă consumul de vegetale, fructe, cereale, tărâţe, pentru asigurarea tranzitului intestinal şi evitarea constipaţiei (în special la femei, în perioadele ce preced menstrele sau pe durata acestora).
Renunţaţi la alcool, tutun şi cafea, mai ales în cazul crizelor rezistente la tratamentele de orice fel.
Mâncaţi alimente bogate în vitaminele E (uleiuri vegetale, seminţe, legume verzi precum spanacul, roşiile), B12 (carne, ouă, produse lactate), dar şi preparate bogate în minerale, precum magneziu şi potasiu
3 ceaiuri contra durerilor de cap
Ceai de creţuşcă. Această plantă nu a fost denumită degeaba „aspirina înfloritoare”. Conţine ucigaşul natural al durerilor, acidul salicilic. Ideal este să combinaţi 6 g ceai mate, 5 g creţuşcă, 3 g păpădie, 3 g frunze de mesteacăn, 2 g mentă şi 1 g muşeţel.
Infuzie de ciuboţica cucului. Se pune o linguriţă plantă la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Acest ceai are efecte deosebite în durerile de cap pe bază nervoasă şi în migrene.
Infuzie de roiniţă. Se bea rece cu înghiţituri mici, 2-3 căni pe zi. Tratamentul durează minimum 3 săptămâni. Acest ceai este cel mai bun în caz de migrene.