Sucul de roşii te apără de bolile de oase

1 2 jpg jpeg

Ingredientul cheie al sucului este licopenul, un antioxidant despre care deja există studii care îi atestă beneficiile în prevenirea cancerului de prostată şi a bolilor cardiovasculare.

La cercetarea specialiştilor canadieni au participat 60 de femei cu vârste între 50 şi 60 de ani, care nu au mai consumat roşii timp de o lună. Specialiştii au observat că această schimbare în dieta femeilor a dus la creşterea nivelului unor substanţe din sânge, numită N-telopeptide, care acţionează atunci când ţesutul osos are de suferit.

Au urmat apoi patru luni în care voluntarele au primit zilnic suc de tomate, ceea ce a făcut ca nivelul N-telopeptidelor să scadă. La finalul studiul, specialiştii au arătat că două pahare de roşii conţin 15 mg de licopen, ceea ce reprezintă exact cantitatea de substanţă necesară oaselor.

Te-ar mai putea interesa:

9 sucuri cu puteri vindecătoare

Sucul de roşii vă scapă de migrene