Sucul de ananas combate durerea și poate fi benefic pentru articulații

ananas jpg

Sucul de ananas luptă împotriva inflamației cauzate de artrită și ameliorează durerea. Bromelaina, o enzimă extrasă din tulpinile și rădăcinile proaspete ale ananasului, are efect antiinflamator.

Sucul acestui fruct vă poate ușura articulațiile. Dacă multe studii au evidențiat deja importanța modificărilor stilului de viață pentru a reduce simptomele artritei , sucul de ananas ar fi un adevărat antidot natural și ar ajuta la eliminarea inflamației cauzate de boală. Cunoscut ca un un aliment care arde grăsimile, ananasul este o sursă bună de vitamina C, este bogat în fibre și  conține o enzimă numită bromelaină care poate scădea nivelul durerii și umflăturilor.

Ca o reamintire, artirita este o afecțiune ce se caracterizează prin umflarea articulațiilor, care poate amenința mobilitatea în timp. Două dintre cele mai recunoscute forme ale bolii sunt artrita reumatoidă și osteoartrita. O băutură simplă precum sucul de ananas ar putea, prin urmare, ajuta la ameliorarea simptomelor asociate ambelor tipuri de artrită.

Potrivit unui studiu, bromelaina, o enzimă extrasă din tulpinile și rădăcinile proaspete de ananas, are un efect antiinflamator și a fost folosită în trecut pentru a trata leziunile la sportivi. Sucul de ananas s-a dovedit a fi chiar mai benefic decât suplimentele alimentare pe bază de fructe, deoarece ingredientele organice din fructe proaspete, cum ar fi polifenolii, pot, de asemenea, ameliora durerea. 

S-a demonstrat că îmbunătățește flexibilitatea articulațiilor și mobilitatea.

Cercetările din 2006 au arătat, de asemenea, că bromelaina din ananas poate fi mai eficientă în ameliorarea durerii decât analgezicele cumpărate de la farmacie. Ananasul are multe proprietăți vindecătoare.

Mai eficient decât antiinflamatoarele

Bromelaina este, prin urmare, un bun tratament natural pentru a reduce durerile inflamatorii de la nivelul articulațiilor. Combinația de extract de tulpină de ananas cu alte enzime ar fi și mai eficientă. Potrivit unui studiu german, efectuat pe persoane cu osteoartrită a articulației șoldului, medicamentele pe bază de bromelaină și alte enzime pot fi extrem de eficiente.

Bromelaina are multe virtuți. Această enzimă are și proprietatea de a subția sângele și astfel previne formarea cheagurilor de sânge care pot duce la boli cardiovasculare. 

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică(NHS „este foarte important să ai o dietă sănătoasă și echilibrată dacă suferi de artrită”. Într-adevăr, mâncarea sănătoasă îți va oferi toți nutrienții de care ai nevoie pentru a menține o greutate sănătoasă”. NHS reamintește, de asemenea, riscul de a fi supraponderal dacă ai artrită. „Dacă ești supraponderal, pierderea în greutate te poate ajuta, cu adevărat, să facei față artritei. O greutate prea mare exercită o presiune excesivă asupra articulațiilor de la șolduri, genunchi, glezne și picioare, ceea ce duce la creșterea durerii și a problemelor de mobilitate”.