Sucul de ananas combate durerea ╚Öi poate fi benefic pentru articula╚Ťii

ananas jpg

Sucul de ananas lupt─â ├«mpotriva inflama╚Ťiei cauzate de artrit─â ╚Öi amelioreaz─â durerea. Bromelaina, o enzim─â extras─â din tulpinile ╚Öi r─âd─âcinile proaspete ale ananasului, are efect antiinflamator.

Sucul acestui fruct v─â poate u╚Öura articula╚Ťiile. Dac─â multe studii au eviden╚Ťiat deja importan╚Ťa modific─ârilor stilului de via╚Ť─â pentru a reduce simptomele artritei , sucul de ananas ar fi un adev─ârat antidot natural ╚Öi ar ajuta la eliminarea inflama╚Ťiei cauzate de boal─â. Cunoscut ca un un aliment care arde gr─âsimile, ananasul este o surs─â bun─â de vitamina C, este bogat ├«n fibre ╚Öi  con╚Ťine o enzim─â numit─â bromelain─â care poate sc─âdea nivelul durerii ╚Öi umfl─âturilor.

Ca o reamintire, artirita este o afec╚Ťiune ce se caracterizeaz─â prin umflarea articula╚Ťiilor, care poate amenin╚Ťa mobilitatea ├«n timp. Dou─â dintre cele mai recunoscute forme ale bolii sunt artrita reumatoid─â ╚Öi osteoartrita. O b─âutur─â simpl─â precum sucul de ananas ar putea, prin urmare, ajuta la ameliorarea simptomelor asociate ambelor tipuri de artrit─â.

Potrivit unui studiu, bromelaina, o enzim─â extras─â din tulpinile ╚Öi r─âd─âcinile proaspete de ananas, are un efect antiinflamator ╚Öi a fost folosit─â ├«n trecut pentru a trata leziunile la sportivi. Sucul de ananas s-a dovedit a fi chiar mai benefic dec├ót suplimentele alimentare pe baz─â de fructe, deoarece ingredientele organice din fructe proaspete, cum ar fi polifenolii, pot, de asemenea, ameliora durerea. 

S-a demonstrat c─â ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte flexibilitatea articula╚Ťiilor ╚Öi mobilitatea.

Cercet─ârile din 2006 au ar─âtat, de asemenea, c─â bromelaina din ananas poate fi mai eficient─â ├«n ameliorarea durerii dec├ót analgezicele cump─ârate de la farmacie. Ananasul are multe propriet─â╚Ťi vindec─âtoare.

Mai eficient decât antiinflamatoarele

Bromelaina este, prin urmare, un bun tratament natural pentru a reduce durerile inflamatorii de la nivelul articula╚Ťiilor. Combina╚Ťia de extract de tulpin─â de ananas cu alte enzime ar fi ╚Öi mai eficient─â. Potrivit unui studiu german, efectuat pe persoane cu osteoartrit─â a articula╚Ťiei ╚Öoldului, medicamentele pe baz─â de bromelain─â ╚Öi alte enzime pot fi extrem de eficiente.

Bromelaina are multe virtu╚Ťi. Aceast─â enzim─â are ╚Öi proprietatea de a sub╚Ťia s├óngele ╚Öi astfel previne formarea cheagurilor de s├ónge care pot duce la boli cardiovasculare. 

Potrivit Institutului Na╚Ťional de S─ân─âtate Public─â(NHS ÔÇ×este foarte important s─â ai o diet─â s─ân─âtoas─â ╚Öi echilibrat─â dac─â suferi de artrit─âÔÇŁ. ├Äntr-adev─âr, m├óncarea s─ân─âtoas─â ├«╚Ťi va oferi to╚Ťi nutrien╚Ťii de care ai nevoie pentru a men╚Ťine o greutate s─ân─âtoas─âÔÇŁ. NHS reaminte╚Öte, de asemenea, riscul de a fi supraponderal dac─â ai artrit─â. ÔÇ×Dac─â e╚Öti supraponderal, pierderea ├«n greutate te poate ajuta, cu adev─ârat, s─â facei fa╚Ť─â artritei. O greutate prea mare exercit─â o presiune excesiv─â asupra articula╚Ťiilor de la ╚Öolduri, genunchi, glezne ╚Öi picioare, ceea ce duce la cre╚Öterea durerii ╚Öi a problemelor de mobilitateÔÇŁ.