Slăbeşte cu cel mai bun MIC-DEJUN!

1 2 jpg jpeg

Astăzi, aflaţi de ce este atât de important să serviţi în fiecare dimineaţă un mic-dejun consistent.

Creierul nostru e flămând: are nevoie de 5-6 grame de zahăr pe oră. În timpul nopţii, el consumă rezervele noastre de zahăr, iar dimineaţa, acestea trebuie completate – cel mai bine cu cereale.

Carbohidraţii previn senzaţia de “foame de lup”: după un mic-dejun consistent, creierul este sătul, iar senzaţia de foame dispare ca prin minune. Persoanele foarte slabe se satură după trei chifle sau după trei felii de pâine, persoanele cu o greutate normală au nevoie de patru felii de pâine sau chifle, iar persoanele supraponderale, de cinci.

Multe femei care vor să-şi păstreze silueta mănâncă prea puţin la masa de dimineaţă. Greşit! Dacă mâncaţi la micul dejun doar o felie de pâine prăjită, creierul va tânji toată ziua după zahăr. Aşa veţi fi tentat să ronţăiţi azi o ciocolată, mâine un fruct şi astfel veţi lua în greutate.

Muşchii au rol protector: dacă primeşte prea puţin zahăr, creierul îşi ia energia necesară din ţesutul muscular. Problemă: masa musculară, unde are loc arderea grăsimilor, scade.

Metabolismul este stimulat: o cantitate mare de carbohidraţi obligă corpul să pună în mişcare metabolismul. Dimineaţa, când ne ridicăm din pat, temperatura corpului e relativ scăzută (35°C). Imediat ne apucăm de treabă (36-37°C). Pentru aceasta avem nevoie însă de multă energie.

Dacă nu aveţi timp să serviţi micul dejun, pregătiţi-vă câteva sandvişuri de cu seară şi mâncaţi-le în drum spre birou sau la birou, în cel mult o oră după ce aţi ajuns la serviciu. Încercaţi totuşi să beţi ceva cald (ceai sau cafea), ca să vă încălziţi corpul.

Citiţi mâine ce e bine să consumaţi la prânz.

Cornuri si gem

- 4 chifle din făină de grâu, - 3 linguriţe de margarină, două linguriţe de gem de căpşune - o linguriţă de miere - o linguriţă de cremă de ciocolată - două cornuri - 4 linguriţe de dulceaţă

Suc de portocale

- 4 felii de pâine din făină integrală

- 3 linguriţe de margarină

- o roşie tăiată felii

- un sfert de castravete tăiat felii

- 300 ml suc de portocale sau grepfrut

Chifle şi legume

- 4 chifle

- 3 linguri de margarină

- două frunze de salată

- o jumătate de ardei gras

- 50 g castraveţi

- 3 ridichi