Sfecla roşie te scapă de ANEMIE

1 2 jpg jpeg

Iată de ce este bine să alegeţi sfecla roşie toamna aceasta.

Previne cancerul

La fel ca în cazul tuturor legumelor viu colorate, pigmentul roşu din sfeclă ajută organismul în lupta împotriva cancerului. Specialiştii au descoperit că sucul de sfeclă este un inhibitor puternic al mutaţiilor celulare şi previne formarea tumorilor maligne.

Este leguma ideală pentru anemici

Prezenţa fierului şi a magneziului în sfecla roşie ajută la formarea sângelui. Dacă trecerea la temperaturi scăzute şi faptul că soarele străluceşte mai puţin vă fac să vă simţiţi sfârşit, trebuie să ştiţi că această legumă e bogată în vitamine care întăresc organismul.

Ajută ficatul

Sfecla roşie conţine agentul bioactiv betanină, care asigură buna funcţionare a ficatului. Dacă puneţi pe masă, alături de friptură, şi o salată de sfeclă roşie, puteţi fi sigur că grăsimile sunt distruse eficient. Astfel, scăderea în greutate nu mai reprezintă o problemă, iar oboseala şi starea de greaţă sunt eliminate.

Previne bolile de inimă

Fibrele din sfecla roşie au capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău. O dietă pe bază de fibre din sfecla roşie duce şi la scăderea nivelului trigliceridelor, atât de importante pentru menţinerea sănătăţii inimii.