Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă
Porumbul dulce este mai bun la cutie
Cercetătorii de la Universitatea Cornell din New York afirmă că tratamentul termic, folosit pentru procesarea porumbului din conserve, creşte cantitatea de antioxidanţi din acest aliment cu până la 44%. Rolul antioxidanţilor este acela de a lupta împotriva radicalilor liberi, care pot distruge celulele şi cresc riscul de a suferi din cauza anumitor boli, precum cancerul sau alte maladii.
Consumă cartofii copţi după ce s-au răcit
Celulele de amidon prezente în cartofi se sparg şi se umflă atunci când aceştia sunt copţi, procesul fiind numit gelatinizare. Astfel, cartofii pot fi digeraţi mai uşor. Însă, atunci când sunt lăsaţi să se răcească, o parte din amidonul gelatinizat este transformat într-o formă solidă şi cristalină de amidon, care nu poate fi digerată în stomac. Odată ajuns în intestinal gros, amidonul rezistent are rolul de a regulariza tractul intestinal.
Fierbe pastele cu câteva minute mai puţin decât timpul recomandat
Pastele oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp, doar atunci când sunt preparate “al dente” (să fie fierte, dar interiorul să fie ferm). Atunci când pastele sunt fierte cu 2-3 minute mai puţin decât timpul recomandat şi sunt consumate astfel, enzimele digestive din intestin au nevoie de mai mult timp pentru a transforma amidonul în zaharuri, pe care le eliberează lent în sânge. Astfel, senzaţia de saţietate este prelungită pentru mai mult timp.
Consumă lapte organic
În urma unui studiu realizat la Universitatea Liverpool şi Universitatea Glasgow, cercetătorii au descoperit că laptele organic conţine mai mulţi acizi graşi Omega-3 decât laptele standardizat. Aceste substanţe sunt importante pentru sănătate, printre beneficiile lor numărându-se scăderea riscului de apariţie a cheagurilor, regularizarea ritmului cardiac şi protejarea arterelor mici.
Bananele verzi, sărace în calorii
Dacă ţii la silueta ta este indicat să consumi bananele ceva mai verzi, întrucât acestea oferă mai puţine calorii organismului. Acest lucru se datorează faptului că amidonul din compoziţia bananelor verzi este mai lent absorbit de organism.