Secretul ardeilor copţi

2 2 jpg jpeg

Ardeii au extrem de multe beneficii pentru toată familia de la mic la mare. Toate soiurile sunt surse excelente de vitamine mai ales de vitamina A şi C, potasiu, acid folic şi fibre. Dacă alegi ardeii mai picanţi vei oferi o savoare aparte mâncării.

În plus, poţi să îi consumi în diferite forme de la cruzi la copţi, în salate sau în diverse preparate.

Secretul lor constă în multitudinea de vitamine la care se adaugă şi celebra capsaicină pentru proprietăţile anticoagulante, care te apără de infarctul miocardic cât şi de un posibil atac cerebral vascular.

Sursă bună de acid folic

În primul rând ardeii conţin o doză sporită de vitamina C care ajută la absorbţia fierului în organism şi în acelaşi timp îţi aduce un aport de vitamina B6 şi acid folic care previn apariţia anemiei.

Vitamina A ajută la susţinerea vederii sănătoase, şi din fericire se regăseşte din plin în ardei, indiferent de soiul său. Antioxidanţii şi licopenul fac echipă bună şi transformă o simplă legumă într-un super aliment ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta în nici un sezon.

Coace o cantitate mai mare de ardei şi pune-i la congelator pentru a-i consuma oricând doreşti.

În plus, ţine cont de faptul că ardeii te vor ajuta să consumi mai multe calorii, deoarece ardeii roşii şi mai dulci activează termogeneza şi cresc astfel rata metabolismului, deci încă un motiv pentru care nu ar trebui să îi ocoleşti toamna asta.

Află care sunt beneficiile consumului zilnic de ardei AICI

Proprietăţi curative

Conţin o doză mult mai mare de vitamina C decât portocalele, astfel că sprijină sistemul tău imunitar. Dacă îţi place mai mult gustul gogoşarului, trebuie specificat că şi acest soi de ardei are proprietăţi extraordinare asupra sănătăţii tale.

În cazul în care te confrunţi cu afecţiuni precum guta sau artrita, tinctura de gogoşar este extrem de benefică în a calma durerile specifice.

Iar dacă alegi să pui la macerat un gogoşar în ulei de măsline pentru maxim 10 zile, vei obţine cel mai bun tratament pentru durerile de gât sau pentru a trata răguşala. Poţi să foloseşti acest leac, mai ales uleiul pentru a calma durerile provocate de entorse.

Dacă i-ai pus la murat, ai obţinut atracţia tuturor meselor din sezonul rece, şi totodată un remediu pentru un tranzit corespunzător, pentru a te scăpa de crunta mahmureală sau pentru a arde cât mai multe calorii.

Deci iată cât de benefic poate fi un simplu aliment.

Ardeiul capia, bogat în betacaroten

Dintre toate sortimentele de ardei, ardeiul capia îţi oferă cantitatea cea mai mare de betacaroten, şi îl poţi consuma sub ce formă doreşti de la copt pe plită şi pus apoi în oţet până la aperitiv cu brânză sau în clasica salată.

De asemenea poţi opta pentru punerea lui la uscat şi apoi adaugat în diverse sortimente de mâncare. Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul că ardeiul joacă un rol important în obţinerea unei porţii de zacuscă extrem de gustoasă şi sănătoasă, dacă nu exagerezi cu cantitatea de ulei.