Se aruncă sau nu prima apă în care a fiert carnea pentru ciorbă sau supă?

image

Există credinţa populară că prima apă în care a fiert carnea pentru supă sau ciorbă trebuie aruncată, pentru că astfel se îndepărtează toxinele.

Multe gospodine aruncă prima apă în care a fiert carnea de supă sau ciorbă şi inclusiv unii bucătari recomandă acest lucru. Totuşi, unii bloggeri culinari nu sunt de acord cu aruncarea primei ape.

Laura Laurenţiu, un cunoscut blogger culinar, este de părere că toxinele se acumulează nu în muşchi, ci în aparatul excretor, prin urmare, apa în care fierbe carnea nu trebuie aruncată. “Aruncarea primei ape este o acțiune inutilă și chiar păguboasă, întrucât carnea își pierde gustul”, a explicat Laura Laurenţiu citată de avantaje.ro.

“Dar la gratare cum faceti?”

Şi pe savoriurbane.com aflăm lucruri interesante legate de acest subiect:

“Si pe internet sunt retete aberante prin care autorii (care nu sunt bucatari profesionisti) indeamna publicul sa fiarba carnea si apoi sa arunce supa si sa spele oala (???) si sa continue reteta cu apa chioara. Vezi doamne carnea ar avea “toxine si impuritati” iar acestea sunt eliminate prin acest procedeu. Dragilor, dar la gratare cum faceti? Le opariti si pe ele? Pulpa si pieptul de pui la gratar nu au “impuritati si toxine”? Unii spun ca oparesc carnea ca sa scoata “sangele” din ea…. care e “toxic”, evident. Dar sangeretele nu e toxic? Cu carnea tocata pentru chiftele sau mici cum procedati? O opariti si pe ea?

Puneti mana si va informati, intrebati-va medicul de familie si veti afla ca spuma formata de carne prin fierbere nu este altceva decat proteine coagulate. Daca ar fi vorba de ceva realmente “otravitor”, cum este pestele capturat din Marea Galbena a Chinei (care este impregnat cu metale grele datorita deversarii apelor industriale nefiltrate), apoi fiti siguri ca prin fierbere nu scapati de ele! Colegi bloggeri, nu mai propagati asemenea ineptii pentru ca prostiti lumea si va faceti si de ras!”.