Sarea în alimentaţia tinerilor le face inima vulnerabilă
Specialiştii Asociaţiei Americane a Inimii au analizat cauzele bolilor de inimă şi au descoperit că reducerea cantităţii de sare consumate zilnic chiar şi cu trei grame are efecte benefice asupra sănătăţii inimii:
- reduce numărul tinerilor hipertensivi într-un procent cuprins între 44 şi 63%
- scade numărul hipertensivilor cu vârste între 35 şi 50 de ani într-un procent aflat între 30 şi 43%
- previne schimbarea percepţiei tinerilor asupra gustului pe care ar trebui să-l aibă alimentele
- scade cu 7 până la 12 procente riscul apariţiei bolile cardiovasculare
- diminuează cu 8 până la 14 procente riscurile unui atac de cord Experţii au mai observat că tinerii consumă mai mult de 9 grame de sare în fiecare zi, circa 80% din această cantitate provenind din hrana de tip fast-food, condimente, conserve.
Te-ar mai putea interesa: