Sănătatea adulţilor, influenţată de ce mânâncă în copilărie

Medicii vă sfătuiesc să acordaţi o mare atenţie dietei copiilor, pentru a-i feri în viitor de problemele de sănătate. Puştii obezi, sedentari şi cei a căror dietă este bogată în sare şi alimente de tip fast-food sunt cei mai expuşi bolilor, la maturitate.
Prevenţia afecţiunilor care pot apărea la viitorii adulţi din cauza stilului de viaţă şi alimentaţiei din copilărie şi adolescenţă se poate face, în opinia medicilor, prin alăptarea la sân a copilului până la vârsta de doi ani.
Ulterior, e obligatoriu consumul a 500 de mililitri de lapte pe zi, sau echivalentul acestei cantităţi din alte tipuri de lactate, trei sau patru ouă pe săptămână şi mâncare gătită în casă. Dulciurile ar trebui suprimate din dieta copiilor. Aceştia trebuie să îşi ia zaharurile din fructe, nu din dulciurile fabricate artificial, este sfatul specialiştilor.
Legătura dintre stilul de viaţă din copilărie şi starea de sănătate la maturitate a fost semnalată şi într-un studiu făcut de oamenii de ştiinţă britanici. Mai mulţi medici au avertizat la rândul lor că sute de tineri britanici ar putea suferi de tensiune ridicată nediagnosticată. Boala devine epidemică din cauza stilului de viaţă neadecvat al tinerilor şi copiilor, cu o dietă compusă din mâncare sărată şi o viaţă sedentară.