Salata verde îţi asigură sănătatea!

E cunoscută ca un aliment-minune încă de acum 6.000 de ani, când egiptenii o foloseau chiar şi pentru a-şi spori virilitatea.
Iată calităţile salatei verzi:
Stimulează metabolismul. Mineralele ce se găsesc în frunzele de salată (iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic şi zinc) au un rol major în desfăşurarea normală a proceselor metabolice.
Stopează reumatismul. Tot sărurile de iod sunt cele care asigură funcţionarea normală a glandei tiroide. De asemenea, previn şi combat reumatismul, îmbătrânirea precoce a ţesuturilor, iar pe copii îi ajută la creştere.
Combate stresul. Frunzele de salată verde conţin zinc, mineral ce ajută la formarea globulelor roşii. Iar sărurile de arsen sunt recomandate nu doar în boli reumatice şi afecţiuni ale pielii, dar mai ales ca energizante;
Luptă cu obezitatea. În tratamentul nutriţional împus de endocrinologi persoanelor supraponderale se regăseşte, frecvent, salata verde. Trebuie consumată atât înainte de masă, cât şi în timpul ei. Unele studii arată că un consum de circa 550 grame de salată pe zi ajută la grăbirea slăbirii, căci reglează apetitul.























