Salata de morcovi previne anemia

1 2 jpg jpeg

Este o bună sursă de fibre, vitamine şi minerale. O salată cu morcovi, ţelină, ridichi, asezonată cu ulei de măsline, este o alegere sănătoasă pentru prânz sau cină. Salatele, aliaţi de nădejde în diete

În curele de slăbire, nu ne vom simţi epuizaţi din cauza aportului caloric scăzut. Aceasta deoarece rădăcinoasele au proprietăţi remineralizante şi tonice datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin. Morcovii, ţelina, sfecla roşie sunt surse bune de vitamine (B1, B2, C, E) betacaroten şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier).

Bogate în vitamina C

Morcovul şi rădăcina de pătrunjel conţin betacaroten, vitaminele C şi K, fier, calciu, potasiu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu. Datorită vitaminei C, pătrunjelul este un bun adjuvant în prevenirea anemiei şi a virozelor respiratorii. Nutriţioniştii recomandă rădăcinile de pătrunjel persoanelor care vor să slăbească.

Scad colesterolul

Nu vă plac pentru că sunt mai tari decât alte legume? Însă tocmai în cantitatea mare de fibre stă succesul acestora.

Datorită fibrelor, morcovii, sfecla roşie, ţelina, ridichile negre intervin în asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sânge. Tot fibrele alimentare sunt cele care absorb şi elimină toxinele, substanţele cancerigene din organism.

Previn creşterea glicemiei

Glucidele pe care le conţin morcovii, sfecla roşie, ţelina au avantajul că eliberează treptat glucoza sau energia. De aceea, salatele cu rădăcinoase previn şocurile insulinice, creşterea sau scăderea bruscă a glicemiei

Vindecă răni

Rădăcinoasele sunt folosite şi extern. Ţelina se poate folosi pentru o gamă largă de răni, cicatrici, degerături, ulceraţii, pentru că are capacităţi cicatrizante. Ba chiar dă rezultate bune în cazul unor răni greu vindecabile.