Regim de îngrăşare. Ce mănânci ca să iei în greutate

2 2 jpg jpeg

Din păcate, multe persoane care vor să mai ia în greutate cad pradă suplimentelor alimentare miraculoase şi a alimentelor de tip fast-food, care în loc să le ajute să acumuleze kilograme, le cauzează diferite boli.

Dacă vrei să te îngraşi, cel mai important lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este să alegi produse alimentare cu valoare nutritivă, în detrimentul bombelor calorice, care nu asigură necesarul zilnic de nutrienţi. În plus, dezechilibrează metabolismul.

Regim de îngrăşare - alege alimente care îţi dau energie

1. Sucul de fructe

Un mod sănătos şi hrănitor de a câştiga kilograme este sucul de fructe natural. Are multă fructoză şi dă energie, datorită conţinutului de zahăr şi nutrienţi.

2. Fructe uscate

Puteţi câştiga în greutate într-un mod rapid, dacă introduceţi în meniul zilnic fructele uscate, precum stafidele, prunele uscate, smochinele, curmalele. Sunt foarte hrănitoare şi conţin multe calorii.

3. Banane

O banană de mărime medie conţine aproximativ 100 de calorii. Nu doar că sunt bogate în calorii, dar bananele au în compoziţie carbohidraţi şi nutrienţi valoroşi. În plus, la competiţii sportive sau în situaţii stresante joacă rol de energizanţi naturali.

4. Untul de arahide

Tartinabil, untul de arahide este o alegere alimentară sănătoasă şi delicioasă. Acesta oferă aproximativ 192 de calorii şi este o sursă importantă de proteine.

Regim de îngrăşare - alege alimente care sunt săţioase

1. Somon

Consumă două porţii de peşte somon, dacă poţi, zilnic, sau măcar de trei ori pe săptămână. Carnea de somon îţi asigură un aport corect de proteine şi contribuie la creşterea în greutate.

2. Ouă

Oul reprezintă cea mai avantajoasă afacere, dacă priveşti din punctul de vedere al raportului calitate-preţ. Se numără printre cele mai importante surse de proteine, vitaminele A, D, E şi colesterolul „bun“.

3. Untul

Studiile clinice au arătat că un consum moderat de unt, pe o perioadă mai mare de timp, are legătură cu creşterea în greutate. De ce trebuie să fie consumul de unt moderat? Pentru că grăsimile din unt, fie ele şi sănătoase, pot dăuna activităţii cardiace.

4. Covrigi

Dacă îţi plac covrigii, atunci eşti foarte aproape de rezolvarea problemei cu acumularea de kilograme. Covrigii sunt o sursă bună de glucide complexe şi ajută, în timp, la creşterea în greutate.

5. Ton

Acizii graşi vitali conţinuţi de ton înseamnă multe grăsimi sănătoase, care nu doar că ajută la creşterea în greutate, dar contribuie şi la menţinerea unui tonus bun.

6. Brânza

De ce am enumerat brânza pe lista cu alimente care favorizează îngrăşarea? Pentru că o porţie de brânză cedar, spre exemplu, are aproape 69 de calorii. Compusă din lapte concentrat şi bogată în proteine, calciu, grăsimi şi colesterol, brânza este un aliat de încredere pentru cei care vor să se îngraşe.

7. Paste

Pastele şi, în general, produsele făinoase, au un conţinut mare de carbohidraţi, şi pot constitui baza unei alimentaţii bogate în calorii, care are ca scop îngrăşarea.

8. Nuci şi seminţe

Sunt bogate în grăsimi polinesaturate şi au calorii. Nucile şi seminţele, spre exemplu migdalele, nucile, alunele şi seminţele de dovleac au şi proprietăţi benefice pentru sănătate, nu doar te ajută să iei în greutate.