Poţi slăbi mâncând? Nutriţioniştii spun că da!

1 2 jpg jpeg

Nu sări peste micul dejun

Unul dintre cele mai răspândite mituri atunci când vine vorba de slăbit este cel legat de sărirea meselor. Însă, în realitate, dacă nu vei avea un program de masă bine stabilit, metatabolismul va încetini, corpul tău obişnuindu-se să ardă caloriile foarte încet. De aceea, pentru a-l îmbunătăţi, trebuie să nu sari peste nicio masă, în special peste micul dejun. Ideal ar fi să iei prim masă la maximum o oră după ce te-ai trezit.

Numărul de calorii

Dacă doreşti să slăbeşti, ar trebui să consumi în jur de 300-350 de calorii, iar dacă vrei să îţi menţii greutatea sau mergi frecvent la sală, este indicat să consumi între 300-400 de calorii, la fiecare masă. Aproximativ 45% din acestea trebuie să conţină carbohidraţi, de aceea trebui să elimini din alimentaţie produsele procesate, zahărul, făinoasele. Optează, în schimb, pentru fructe şi legume proaspete.

Surse de proteine

Proteinele nu trebuie să-ţi lipsească de la masă dacă vrei să slăbeşti, în special de la micul dejun, deoarece te vor ajuta să te simţi sătul întreaga dimineaţă. Nutriţioniştii recomandă să consumi 15-20 de grame/zi, care te vor ajuta să pierzi din greutate. Ouăle, laptele de soia, alunele şi seminţele, cerealele integrale sunt surse grozave de proteine.

Grăsimi sănătoase

Pentru a te bucura de silueta mult visată, trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei. Când vine vorba de grăsimi, trebuie să consumi în jur de 10-15 grame, ceea ce înseamnă 30%-35% din totalul de calorii de la micul dejun. Înlocuieşte grăsimile saturate conţinute de bacon sau de brânză, de exemplu, cu grăsimi monosaturate, precum uleiul de măsline, nucile sau avocadoul.