Porumbul, bun pentru CREIER

1 2 jpg jpeg

Îmbunătăţeşte memoria

O porţie de boabe de porumb are un aport de aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina B1, dar şi de acid folic şi de fibre. Aceste elemente ajută la menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos, la prevenirea mai multor tipuri de cancer, la menţinerea unei memorii intacte, ajută tranzitul intestinal sau creşterea nivelului de energie din organism.

Dizolvă celulita

Vitamina E conţinută de porumb are un rol important în revitalizarea şi reînnoirea celulară, înlesnind trecerea oxigenului în sânge. Porumbul se mai utilizează şi în dermatologie, refăcând tegumentele lezate în caz de boala Duhring (dermatită herpetiformă), celulită, degerături, plăgi purulente, eczeme zemuinde, furuncule, edeme ale membrelor inferioare, psoriazis, icter sau impetigo.

Protejează ochii

Sursă importantă de vitamina B9, porumbul ajută retina în lupta cu bolile caracteristice. Oferă mai multe calorii şi amidon decât majoritatea celorlalte legume. Este bogat în fier şi potasiu şi este un bun stimultent al menţinerii nivelului optim al zahărului din sânge.