Pofta de dulce trece cu MIERE

Pentru "cheful" de ronţăit
Recunoaştem această plăcere de a ronţăi ceva cât timp stăm la birou şi mai recunoaştem şi că acel „ceva” este un biscuite, un chips sau un fursec. Toate acestea ne aruncă în stomac între 400 şi 600 de kilocalorii. Renunţaţi la ele şi înlocuiţi-le cu bucăţele de morcov, ţelină, mere confiate sau fenicul. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, dau şi senzaţia de saţietate.
Pentru cheful de dulce
Fără doar şi poate este cel mai greu de controlat şi provoacă şi vinovăţie. Atâta vreme cât se păstrează limitele, menţinând nivelul glicemic în echilibru, sunt permise câteva categorii de dulciuri. Acestea sunt marmelada sau gemul dietetic, pulpa de fructe proaspătă, mierea (3 linguriţe cu două felii de pâine integrală), unt de arahide cu banane. Spuneţi “nu” pateurilor, prăjiturilor, biscuiţilor.
Pentru lipsa de energie
În momentele în care forţele scad, tentaţiile cresc şi dăm iama în dulciuri şi cafea. Foarte rău! Apelaţi la miere, care este foarte bogată în „energie” şi este considerată cel mai important element nutriţional.