Pizza congelată, cea mai sănătoasă

1 2 jpg jpeg

În ciuda faptului că blaturile subţiri de pizza sunt recomandate de nutriţionişti pentru că au în compoziţie mai puţine grăsimi şi sare, cercetătorii britanici au descoperit că ele sunt mult mai nocive pentru organism decât blaturile pufoase.

Cercetătorii au studiat compoziţia chimică a mai multor tipuri de pizza de pe piaţă şi au descoperit, surprinzător, că „pizza congelată este mult mai sănătoasă decât cea din restaurant”.

Dacă pizza din restaurant are 310 calorii la 100 de grame, varianta congelată, cu blatul subţire are 197 la suta de grame.

Dacă în cazul primului preparat există riscul apariţiei colesterolului şi chiar a blocajelor arterelor, la pizza Marguerita congelată, spre exemplu, şansele dezvoltării de boli ale sistemului vascular sunt reduse.

„Am comparat produsele calculând valorile nutritive şi cantitatea de aditivi şi compuşi chimici sintetici din ambele produse. De departe, varianta congelată este mult mai sănătoasă decât cea din restaurant”, au declarat inspectorii de calitate din cadrul lanţului de supermarket Tesco.