Pepenele galben te scapă de stres

2 jpg jpeg

Pulpa de pepene galben conţine numeroase substanţe nutritive care menţin organismul sănătos.

Cercetătorii au descoperit că pepenele galben este un aliat de nădejde în lupta cu stresul, întrucât conţine antioxidanţi naturali enzimatici. Aceştia au rolul de a reduce nivelul proteinelor de stres care se acumulează în intestin.

Studiul, publicat în revisa Nutrition, a fost realizat pe un grup de 36 de şoareci care au fost înfometaţi timp de 2 zile, după care au fost împărţiţi în mai multe grupuri şi hrăniţi cu aceleaşi alimente timp de trei săptămâni. De asemenea, cercetătorii le-a administrat şoarecilor antioxidanţi enzimatici pentru a vedea daca se modifică sau nu nivelul proteinelor care produc stres.

Rezultatele studiului arată că aceşti antioxidanţi au un rol important în reducerea nivelului de stres, motiv pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm cât mai mult pepene galben.

Nu în ultimul rând, fructul ajută la detoxifierea organismului, stimulează sistemul imunitar, tratează constipaţia, hemoroizii, guta şi reumatismul.

Cu toate astea, consumul de pepene galbene este contraindicat femeilor care alăptează, copiilor sub 2 ani, în caz de enterocolită sau diaree.