Nu trebuie să lipsească din dieta femeilor!

1 2 jpg jpeg

Alimente bogate în folaţi sau vitamina B9 (linte, spanac, salată, avocado, fasole, portocale sau broccoli) S-a spus deseori că femeile gravide sunt cele care ar avea nevoie de cantităţi mari de alimente care conţin folaţi. Dar orice femeie ar trebui să consume, indiferent dacă este sau nu însărcinată. Folaţii sunt necesari pentru producerea de celule roşii în sânge. Când organismul are suficienţi folaţi, este capabil să lupte împotriva celulelor canceroase. Potrivit unor cercetări medicale, aceştia ajută şi la reducerea riscurilor de a dezvolta demenţă sau stări de depresie, dar şi în tratamentele prescrise de medici pentru boli de inimă.

Ele sunt o sursă bogată de antioxidanţi, în special pentru femei. Conţin nutrienţi esenţiali de care femeile au nevoie în dieta lor zilnică. Acelaşi efect îl are şi sucul produs din aceste fructe, mai ales că s-a dovedit că ajută la blocarea infecţiilor tractului urinar şi previne infecţiile cu bacteria E.Coli.

Consumul zilnic de suc de merişoare împiedică multiplicarea şi dezvoltarea celulelor canceroase la sân. De asemenea, ele previn şi probleme ale danturii cum ar fi gingivita.

Consumul de nuci ar trebui să fie un obicei intrat în rutina fiecărei femei, pentru că sunt sărace în sare şi zahăr şi sunt perfecte pentru păstrarea nivelului scăzut al colesterolului. Nucile sunt şi o bună sursă de proteine şi de calciu necesar pentru femeile în vârstă pentru a preveni boli ale oaselor. Nucile mai conţin vitaminele E şi A care „luptă“ cu semnele de îmbătrânire ale pielii.

Ele conţin licopen, un antioxidant foarte puternic ce reduce şansele femeilor de a dezvolta cancer de sân sau genital. Acelaşi antioxidant conţine fitochimicale care ajută la ameliorarea stărilor în bolile cardiovasculare. Roşiile conţin puţine calorii şi sunt o sursă foarte importantă de vitaminele C şi K şi potasiu, dar şi de fosfor, magneziu şi cupru.