Murăturile ajută DIGESTIA

1 2 jpg jpeg

Ajută digestia. Consumate în cantităţi moderate, murăturile ne ajută să avem o digestie bună, iar specialiştii le recomandă în special după o masă pe bază de carne şi grăsimi. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.

Controlează microbii intestinali. Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele. Specialiştii au demonstrat că un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul, dermatitele şi previne cancerul de colon.

Sunt bogate în antioxidanţi. Castraveţii conţin antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi, implicaţi în procesul de îmbătrânire a organismului. De asemenea, majoritatea legumelor sunt bogate în magneziu şi fier. Aşadar, nu ocoliţi legumele murate.

Conţin condimente sănătoase. Condimentele utilizate de gospodine la prepararea murăturilor sunt foarte importante. Mărarul este bogat în flavonoizi, care ajută foarte mult organismul, seminţele de muştar sunt cunoscute pentru rolul lor important în procesul digestiv, dar se pare că ele ajută şi la prevenirea maladiei Alzheimer, iar usturoiul are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism.

Ajută silueta. Murăturile nu sunt un duşman al siluetei. Specialiştii recomandă murăturile în orice dietă datorită numărului mic de calorii. Mai mult, acestea sunt bogate în fibre şi ajută procesul de digestie.

Sunt pline de vitamina C. Gogonelele, castraveţii şi varza murată sunt excelente surse de vitamina C în sezonul rece, când legumele şi fructele crude lipsesc de pe mesele noastre.

"Alegeţi legumele conservate în sare" Prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi

„Murăturile adevărate sunt legume sau fructe, sau chiar un amestec al acestora, supuse procesului natural de fermentare. Murarea se face prin scufundarea într-un amestec de apă cu sare, cu tije de mărar, crenguţe de vişin, boabe de piper şi de muştar. În cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, boli hepato-renale sau au avut atacuri cerebrale, murăturile pot fi consumate doar după ce au fost spălate bine sau lăsate în apă, ca să mai scape de surplusul de sare“, explică directorul Institutului de Cercetări Alimentare în cartea sa, „Noua ordine alimentară... Şi noi ce mai mâncăm”.