Motivele pentru care nu e indicat să foloseşti îndulcitorii artificiali

1 2 jpg jpeg

Cresc riscul apariţiei obezităţii

Contrar concepţiei greşite potrivit căreia îndulcitorii artificiali sunt recomandaţi în diete, în realitate lucrurile stau cu totul diferit. Aceştia au o valoare calorică ridicată, fapt care va determina transformarea energiei în exces în ţesut adipos.

Potrivit unui studiu realizat în China, s-a descoperit că există o legătură între îndulcitorii artificiali şi acumularea kilogramelor în plus. Consumul lor creşte riscul apariţiei obezităţii, a diabetului şi a afecţiunilor cardiace.

Lipsiţi de proprietăţi

Îndulcitorii artificiali nu aduc niciun fel de beneficiu organismului, s-a constatat în urma unui studiu condus de dr.Ryan Zarychanski de la Universitatea din Manitoba. Acesta a afirmat că nu crede în beneficiile pe care îndulcitorii pretind să le aducă, nici măcar în ale celor naturali, precum stevia.

În realitate, aceştia nu ajută la menţinerea siluetei, aşa cum se vehiculează, ci contribuie, mai degrabă la dobândirea kilogramelor în plus, dar şi la creşterea riscului cardiometabolic.

Păcălesc corpul

Deoarece transmit semnale false, îndulcitorii artificiali pot păcăli corpul. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul se aşteaptă să primească ceva hrănitor, dar pentru că nu primeşte, în acel moment transmite semnalul că este şi mai înfometat.

De aceea, se recomandă un regim alimentar echilibrat, care să nu priveze organismul de elementele nutritive de care organismul are nevoie.