Mizează pe legume şi fructe congelate

1 2 jpg jpeg

Potrivit Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), fructele şi legumele congelate asigură aceeaşi cantitate de nutrienţi şi beneficii pentru sănătate, precum alimentele proaspete.

Dacă sunt băgate în congelator la scurt timp după ce au fost culese, fructele şi legumele îşi păstrează vitaminele, mineralele, fibrele şi fitochimicalele din conţinut.

Fructele şi legumele proaspete sunt fierte o perioadă scurtă de timp sau doar sunt date la abur, după care sunt congelate. Tot procesul nu durează mai mult de câteva ore de la cules.

Prin urmare, cercetătorii americani recomandă consumul de legume şi fructe congelate din două motive: - pentru că aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete; - pentru că nu se strică atât de uşor.

În concluzie, când mergi la cumpărături nu trebuie să eviţi raionul de congelate. Însă fii atent la conţinutul de zahăr sau sirop care poate fi adăugat în fructe.