Mierea tratează durerile de gât

1 2 jpg jpeg

Înlătură insomniile

Mierea poate lupta eficient împotriva insomniilor. Pentru aceasta este suficient să amestecaţi o linguriţă de miere într-un pahar cu lapte pe care să-l consumaţi cu puţin timp înainte de culcare. În acest fel, obţineţi o stare de calm şi puteţi adormi cu uşurinţă. Insomniile mai pot fi îndepărtate şi cu un amestec de una-două linguriţe de miere într-o ceaşcă de ceai de muşeţel. Calmează durerile de gât

Toamna, afecţiunile respiratorii sunt la ordinea zilei. Înainte de a da iama în dulăpiorul cu medicamente, încercaţi un remediu naturist. Mierea este capabilă să amelioreze durerile de gât datorită proprietăţilor antimicrobiene, eliminând, astfel, bacteriile care duc la apariţia infecţiilor. Pentru calmarea durerilor de gât puteţi înghiţi o linguriţă de miere sau puteţi face gargară cu o combinaţie de două linguriţe de miere, patru linguriţe de suc de lămâie şi un pic de sare.

Tratează mahmureala

Mierea te ajută să te refaci după o beţie.Tratamentul împotriva mahmurelii constă în consumul unui amestec de 15 ml miere, 80 ml suc de portocale şi 70 ml iaurt. Mierea acţionează asupra mucoasei stomacului şi conţine un amestec de zaharuri naturale care grăbesc procesul de oxidare a alcoolului de către ficat.

Se foloseşte şi în cosmetică

Datorită capacităţii ei de a împrospăta pielea, mierea este o componentă principală în multe măşti pentru ten. Una dintre cele mai bune măşti este cea făcută din miere şi argilă. Aceasta are rolul de curăţare a porilor.