Merele scad nivelul de zahăr din sânge

1 2 jpg jpeg

Merele

Au un conţinut mare de fibre alimentare, apă şi antioxidanţi, cei din urmă aflaţi mai ales în coaja merelor. Toate aceste substanţe reuşesc să pună în mişcare glucoza din sânge şi participă la eliminarea excesului de zahăr prin urină.

Merele pot fi consumate şi de diabetici, datorită fructozei, zahăr natural care se eliberează treptat în sânge.

Urzicile

Din urzici poţi obţine infuzii benefice contra hiperglicemiei. Ai nevoie de o lingură de plantă şi o cană de apă. Le laşi la fiert 20 de minute, apoi bei două-trei căni zilnic.

Şi cicioarea e eficientă, sub forma unui decoct, din 750 ml de apă şi două sau trei linguri de plantă care se lasă la fiert 15 minute. Se bea treptat, într-o zi.

Seminţele de in

Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru linguriţe de seminţe adaugi alte patru de teci de fasole mărunţite şi de frunze de afin în cantităţi egale.

Decoctul este pregătit un timp mai lung (trebuie să fiarbă aproximativ o oră) şi se bea înaintea meselor, de două-trei ori pe parcursul unei zile.

Anghinarea

Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahăr din sânge cu condiţia să fie folosite sub forma unei infuzii care se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă.

Ceaiul îşi manifestă beneficiile numai în măsura în care se beau două-trei căni pe zi în cure de câte 20-30 de zile cu pauze scurte şi egale. În cazul în care se depăşesc aceste cantităţi, pot apărea efecte adverse.